Mere speed i Bentley

Som om 560 heste og et moment på 650 nm ikke var nok.

Bentley Continental GT får et facelift, og familien får et nyt medlem, Speed. Med 610 heste, 0-100 km/t på 4,5 sekunder og en topfart på 326 km/t. Hold godt fast i sixpence og monokel. <br>Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det mener Bentley ikke, og elskere af den fine englænder kan snart sætte sig bag rattet af en særlig Speed-udgave af Continental GT. Hér får de 610 heste at hygge sig med og 15 procent større moment. Det giver GT Speed en acceleration fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder og en topfart på 326 km/t ikke ringe i en bil, der vejer 2,4 ton.

Inspirationen til Continental GT Speed stammer fra de legendariske Speed-modeller i 1920erne, da grundlægger Walter Owen Bentley så potentialet i en mere kraftfuld udgave for køreentusiasterne. Han byggede dermed i 1923 en treliters Speed Model med blandt andet to SU-kaburatorer og en højere komprimeret motor, som blev en af de mest eftertragtede Bentleyer nogensinde. Også den mere »ordinære« Continental GT er forbedret bredere og lavere luftindtag og et mere lodretstående kølergitter.

Under hjelmen bliver motoren forbedret til gavn for miljøet med lidt mindre benzinforbrug og mindsket CO2-udslip.

Pris: Continental GT koster i øjeblikket lige knap 3,9 mio. kroner. Nogle hundrede tusinde flere skal man nok regne med for Speed-udgaven. Bentley Copenhagen forventer at kunne levere de første i begyndelsen af 2008.