Mælk, ost og brød væsentligt dyrere

Dansk inflation højere end ventet i november, og navnlig fødevarer er steget meget. Man skal helt tilbage til 2003 for at finde en højere inflation.

De danske forbrugerpriser steg med 2,5 procent i november opgjort på årsbasis. Man skal helt tilbage til 2003 for at finde en højere inflation.

Analytikere adspurgt af RB-Børsen havde ventet en prisstigningstakt på 2,0 procent, men deres estimater lå foholdsvis spredt fra 1,6 procent til 2,4 procent. Til sammenligning var årsstigningstakten i oktober ligeledes 2,0 procent.

»De største prisstigninger over det seneste år har fundet sted inden for fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer, der er steget 6,8 procent. Bl.a. er mælk, ost og æg samt grøntsager, brød og kornprodukter blevet væsentligt dyrere,« skriver Danmarks Statistik.

Opgjort på månedsbasis er forbrugerpriserne steget 0,7 procent i november, mens de steg 0,3 procent i oktober. Her var ventet en stigning på 0,2 procent, og estimaterne lå mellem et fald på 0,1 procent og en stigning på 0,6 procent.

RB-Børsen