11 år efter udgivelsen ligger hidtil ukendt forfatters bog øverst på Amazons bestsellerliste

En TikTok-video på 16 sekunder fik hidtil ukendt forfatters bog til at stryge til tops på Amazons bestsellerliste.

 
For 11 år siden udgav Lloyd Devereux Richards en roman, men han solgte ikke mange eksemplarer. Efter at datteren delte en video på det sociale medie TikTok for at reklamere for bogen, steg salgstallene pludselig. Video: Stonemaidens. Redigering: Marie Ravn Vestergaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 1998 begyndte Lloyd Devereux Richards at skrive på sin thrillerroman »Stone Maidens«.

Nu, 25 år senere, ligger den pludselig på førstepladsen på Amazons bestsellerliste – langt over eksempelvis prins Harrys »Reserven«, der ligger på 16.-pladsen.

»Stone Maidens« blev udgivet i 2012, men solgte aldrig synderligt meget, og Richards, der nu er 74 år, havde doneret resten af det oplag, han lå inde med, til en lille boghandel i sin ligeledes lille hjemby i delstaten Vermont.

Men da datteren, Marguerite Richards, som er 40 år, besøgte ham for nylig, foreslog hun, at de kunne lægge en video på TikTok, hvor de gjorde reklame for bogen, skriver The Washington Post.

»Min far brugte 14 år på at skrive bogen. Han arbejdede fuldtid, og børnene kom i første række, men han sørgede alligevel for at få tid til bogen. Han er så glad, selvom det ikke går prangende med salget. Jeg ville ønske, han kunne sælge lidt bøger. Han ved ikke engang, hvad TikTok er,« står der i videoen, der er blevet set over 43 millioner gange.

Lloyd Richards fortæller til The Washington Post, at han er overrasket over effekten af TikTok-videoen.

»Jeg forstår ikke, hvordan videoen hænger sammen med, hvad der nu er sket med bogen. Jeg er taknemmelig. Jeg er meget glad. Jeg kan bare ikke tro det,« siger han til avisen.

Lloyd Richards studerede jura ved Indiana University i midten af 1970erne, op dengang forsvandt en række kvinder i skove i Midtvesten. Det blev disse forbrydelser, der blev inspiration for bogen. Romanen er en over 300 sider lang fortælling om en retsantropolog, der er ansat ved FBI, og som efterforsker en seriemorder, der kvæler kvinder og efterlader deres kroppe i skove.

Lloyd Richards blev afvist af 80 litterære agenter, efter at han blev færdig med første udkast i 2009. I 2010 fik han endelig en agent, og i 2011 fik han en aftale med forlæggeren Thomas & Mercer, der er et af Amazons datterselskaber. Salget af bogen var dog frem til nu ganske pauvert.

Richards forklarer, at han gennem de seneste fire års tid har arbejdet på en opfølger til »Stone Maiden«.