Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Vores historiske regering

»Der er et historisk stort antal tilfælde, hvor ministre ikke ønsker at stille op til interview eller vil udtale sig, når der ikke lige er tale om en positiv historie,« skriver Steen Tandrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Sikke en fantastisk regering vi har. Af historiske dimensioner.

Regeringen fører en historisk ekspansiv finanspolitik.

Fremlægger en historisk stor infrastrukturplan.

Foreslår en historisk stor reduktion i CO2-udledning.

Foretager en historisk nedlukning af samfundet.

Dekreterer en historisk aflivning af et helt erhverv – minkerhvervet.

Ansætter et historisk stort antal særlige rådgivere og spindoktorer i alle ministerier.

Folketinget har historisk vanskeligt ved at få ministre til at udtale sig klart, utvetydigt og fyldestgørende.

Der er et historisk stort antal tilfælde, hvor ministre ikke ønsker at stille op til interview eller vil udtale sig, når der ikke lige er tale om en positiv historie.

Der forekommer et historisk stort antal tilfælde, hvor historier og svar fra ministre bliver »spinnet« i historisk stort omfang.

Historisk stort antal tilfælde hvor ministre svarer udenom – selv på meget klare og utvetydige spørgsmål.

Og så er der i øvrigt også et historisk stort antal folketingspolitikere, der har forladt deres parti.

Derfor kan jeg være – historisk – bekymret for en stor og stigende politikerlede – som alle politikere bærer et stort (med) ansvar for.

Steen Tandrup, Hovedgård

Studerende nedprioriteres i genåbningen

Det er helt fantastisk, at samfundet endelig er begyndt at åbne igen, men som studerende sidder jeg også tilbage med en undren. Selvom vi i Danmark bryster os af at være et videnssamfund, så er det i den grad os studerende, som er blevet nedprioriteret under hele coronaforløbet – også med den seneste genåbningsaftale.

Langt størstedelen af os sidder fortsat hjemme. Og det gør vi også, når vi skal til eksamener til sommer.

Det er naturligvis ikke alle eksamener, som kan ændres nu. Men der er eksamener, som kan ændres – og som bør ændres, hvis man tager os studerende bare en lille smule seriøst.

Her tænker jeg særligt på os, som afslutter vores uddannelse. For når mine medstuderende og jeg til juni skal forsvare vores bacheloropgaver og specialer, skal det foregå online. Kulminationen på flere års studier og et halvt års arbejde afsluttes via Zoom.

Der var simpelthen ikke plads i genåbningsprioriteringen til, at jeg kan forsvare min bachelor alene i et rum med to eksaminatorer? Men når computerskærmen er lukket ned, kan jeg ifølge genåbningsplanen holde bachelorfest for 100 af mine venner?

Den prioritering kan jeg umuligt være den eneste, som undrer mig over.

Louise Theilade Thomsen, studerende og kandidat til Borgerrepræsentationen (V)

Pengegriskhed

»Ægte forkælelse i ugens madplan,« siger Nemlig.com (NC) her på det seneste.

Sådan forsøger dette pinlige madleveringsfirma at sukre danskernes holdninger. Med den ene hånd maltrakterer NC medarbejderne på alle niveauer – med den anden det modsatte. Dobbeltmoral i den gule førertrøje.

Hvornår formår pressen at advare danskerne mod den slags ultimative og hæmningsløse markedskræfter?

Finn Gunst, Brønshøj

Pind er oppe at ringe

Søren Pinds bagside i Berlingske lørdag var en udsøgt fornøjelse, der bragte minder om saglig Claes Kastholms udfoldelser på samme plads for år tilbage. Et aktuelt emne perspektiveres historisk, kulturelt og samfundsmæssigt med udsyn. Sprogligt i top og baseret på indsigt, overblik og velunderbyggede meninger.

Det varmede med et pust til gløderne indeni, hvor minderne om Claes Kastbergs pen er gemt. Tæt på stedet hvor også minder om Radio24syv og ikke mindst Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm er lokaliseret.

Herfra en opfordring til Søren Pind om at holde fast i pennen og at være stædig. Fortsat at insistere på at det betyder noget at mene noget om det, der virkelig betyder noget.

Søren Madsen, Frederiksberg