Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Virussen bliver aldrig fuldstændig nedkæmpet

»Statsministeriet fyldes op med partisoldater, som synes at overtage embedsværkets opgaver og beføjelser,« mener Erik Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Det er faldet en Værløse-læser for brystet, at en dametøjsforretning har skiltet med, at man »åbner d. 1. marts, hvis vi må for Mette«. Man skulle hellere have pakket det nobelt og pænt ind i en udtalelse »…. hvis det er forsvarligt«.

Mon ikke det er gået op for de fleste avislæsere og tv-seere, at hverdagens udgivelser i stor grad handler om eksperternes råd og vurderinger; at man ikke kan spå om fremtiden; at man i en hel del tilfælde ikke kan fæste tillid til politikernes, og til dels til de relevante myndigheders, udtalelser og handlinger, som synes at skifte fra time til time, og at man dag for dag fyldes med trist enerverende læsning om coronavirus samt varianter.

Nu kan det jo være, at forretningsindehaveren synes, at man på en tilforladelig og venlig måde godt kan tillade sig at anføre statsministerens fornavn, da »Mette« til stadighed signalerer til omverdenen, at hun er en af folket, er fra Nordjylland, og skam spiser makrelmadder og pudser vinduer ligesom alle andre almindelige mennesker.

Det er også muligt, at omtalte forretningsindehaver har indset, at »Mette« bliver mere og mere magtfuldkommen og styrer sit unge og uerfarne ministerium med hård hånd, at Statsministeriet fyldes op med partisoldater, som synes at overtage embedsværkets opgaver og beføjelser, samtidig med at man har overtrådt Grundloven på det groveste i forbindelse med minkskandalen. Man åbner for handel i supermarkeder, som foruden hverdagsvarer sælger for eksempel dametøj, mens mindre detailforretninger åbenbart ikke må lukke to-tre kunder ind ad gangen.

Der opfordres i læserbrevet til at »give arbejdsro til dem i suppedasen«, og hvem er så i suppedasen? Ja, det er ikke politikerne, men såmænd befolkningen!

Og solstrålehistorier? Det er da dejligt og opmuntrende at læse om fyldte cykelstier og masseinvasion i skovene, men det kan ikke opveje de frustrationer, den ensomhed og manglende kontakt med familie og venner, som danskerne oplever.

Regering og folketing lider åbenbart af den vildfarelse, at man først kan åbne samfundet totalt, når virussen er fuldstændig nedkæmpet. Det bliver den aldrig.

Erik Pedersen, Espergærde