Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Vil Mette Frederiksen alligevel ikke være børnenes statsminister?

Det er helt uforståeligt, at den selvudnævnte »børnenes statsminister« og favoritten til at overtage Statsministeriet er tavs som graven - lige nu hvor børnene netop er på dagsordenen. Forestiller hun sig, at hun bliver valgt på en titel? spørger Mikkel Møller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix

Hvor er børnenes statsminister?

Debatten om kvalitet i daginstitutionerne raser i alle medier, og børneminister Mai Mercado erkendte i sidste øjeblik inden de landsdækkende demonstrationer 6. april, at der skal lyttes til forældrene. Man har lov til at blive klogere. Respekt for det.

Der er dog ikke en nyhed, at borgerlige partier er ganske varsomme med at skrue forventninger til velfærden for højt op. Der skal også være råd til skattelettelser til de rigeste. Det er helt efter bogen.

Men det er til gengæld helt uforståeligt, at den selvudnævnte »børnenes statsminister« og favoritten til at overtage Statsministeriet er tavs som graven - lige nu hvor børnene netop er på dagsordenen. Forestiller hun sig, at hun bliver valgt på en titel?

Derfor: Mette Frederiksen, på hvilken måde vil du gøre det bedre end den nuværende regering? Hvorfor støtter du ikke forældrenes og dine egne vælgeres krav om en minimumsnormering? Kommer der et konkret udspil til forbedring af kvaliteten i daginstitutionerne inden valget?

Fortæl os det - og giv os et oplyst grundlag at stemme ud fra. Sådan fungerer demokratiet bedst. Tak.

Mikkel Møller, aktiv i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, Vejle

Lars Løkke og EUs skattekonkurrence

Lars Løkke arbejder for tiden på at få EU til at indføre et minimumsniveau for selskabsskatten.

Hvor han har denne liberale kongstanke fra vides ikke, men rygtet - om end ubekræftet - siger at hans næste store projekt er at forsøge få EUs samtlige skatter op på dansk niveau.

I mellemtiden tildeler ti af hans EU-kolleger - bl.a. i UK, Holland og Italien - skattemæssige særaftaler til udvalgte personer. En af de lykkelige er fodboldspilleren Ronaldo.

Hykleri eller molboagtigt? Døm selv. Måske er der bare ikke nogen, som har fortalt Løkke om EUs små skatteparadiser. Men trods alt kan den liberale del af ham jo glæde sig over, at konkurrence ikke er sådan til at udrydde. Ikke engang blandt stater.

Niels Sjoegren, Rungsted Kyst

Fejlslagen arkitektur

Weekendavisen oplyser 5. april, at foreningen »Arkitekturoprøret« fremover vil stå for uddeling af prisen »Danmarks grimmeste byggeri« for at give borgerne mulighed for at reagere på den manglende lovgivning om beskyttelse af vore historiske bymiljøer. AOK viser 8. april fem fotos fra København med ødelæggende øjenbæ, der åbenlyst aldrig burde være givet tilladelse til, og på Berlingske.dk får vi mulighed for at kåre Københavns værste arkitektoniske skampletter.

Forebyggelse er dog bedre end helbredelse (læs nedrivning) og her henledes opmærksomheden på alle øjenbæs kommende moder, den planlagte bebyggelse ved den gamle Centralpostbygning. Dette projekt er godkendt med syv kæmpe tårne op til en højde af 105 m med skyggevirkning helt over på Islands Brygge.

Det giver sig selv at der ikke bør bygges i en sådan højde så tæt på Tivoli og Middelalderbyen, hverken i forhold til skyggevirkningerne eller til det visuelle udtryk. Så, kære AOK-læsere, spar jeres kåring af den største skamplet og øjenbæ til den absurde nye postgrund og dens brutale negative effekter.

På trods af massive protester bliver den bygget. Man kan spørge, som man aktuelt spørger til det eksisterende fejlslagne byggeri, hvorfor?

Bjarne Sigurd, Frederiksberg

Rødt hykleri

Et bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København er blevet varetægtsfængslet. Vedkommende er sigtet for voldtægt. En voldtægt, der skulle være foregået i teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsens lejlighed.

Et af retsstatens grundlæggende principper er, at enhver så vidt muligt skal behandles som uskyldig indtil en dom siger andet. Det ser Ninna Hedeager Olsen imidlertid stort på i en opdatering på Facebook, hvor den varetægtsfængslede bliver omtalt som »gerningsmanden«, og modparten bliver kaldt »offeret« uden skyld.

En mand, der ikke er dømt og som i øvrigt nægter sig skyldig, er altså allerede en gerningsmand i Ninna Hedeager Olsens offentlige udmelding.

Almindelige retsstatsprincipper, der plejer at være en af Enhedslistens kæpheste, gælder åbenbart ikke, når en mistænkt kan skade Enhedslistens omdømme.

Uwe Max Jensen, Aarhus