Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Vi må aldrig acceptere Irans sharia i Danmark

»Sharia-imamerne symboliserer et kvindeundertrykkende syn, der ikke hører nogen steder hjemme i Danmark. Deres ekstremistiske ægteskabskontrakter symboliserer mellemøstlige fremmedstaters indflydelse i Danmark,« skriver Marcus Knuth og Naser Khader. her ses Imam Ali Moskeen på Vibevej i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Det er godt, at Socialdemokratiet nu vil straffe sharia-imamer med fængselsstraf. Det er vi i det Konservative Folkeparti positive over for.

Men shariarødderne stikker desværre ofte dybere end den enkelte imam. I nogle tilfælde går rødderne helt tilbage til lande som Iran, der med sin ambassade i København udøver en total uacceptabel religiøs kontrol over danskere her i landet.

Roya Moore, en dansk kvinde med iransk oprindelse fra Det Konservative bagland, blev i forbindelse med sin skilsmisse her i Danmark i 2014 ringet op af den iranske ambassade. De meddelte hende, at hvis der ikke også blev indgået religiøs skilsmisseaftale i den iranskstøttede Imam Ali moské i København, ville skilsmissen ikke blive anerkendt i Iran. Og dermed risikerer Roya aldrig at kunne besøge sin familie i Iran. En sådan kontrol, der ikke blot udspringer fra imamer i Danmark, men fra Iran som land, er total uacceptabel her i Danmark.

Vi er meget bekymrede over, at fremmedstater som Iran bruger moskeer i Danmark til at udøve indflydelse i vores land. Det er som en mørk kraft, der giver sig til kende i stærkt forargende sager – og hvad vi er mest bekymret for, er de mange sager, som offentligheden ikke er bekendt med.

Det understreger, at Socialdemokratiets forslag om fængselsstraf for imamer ikke løser hele problemet. Hvis man vil til bunds i det her, er man nødt til at følge de rødder, der går hele vejen tilbage til lande som Iran. Det er nødt til også at være en konsekvens for moskeer som Imam Ali moskeen samt for den iranske ambassade her i København og dermed for Iran.

Derfor agter vi at indkalde udlændinge- og integrationsministeren, justitsministeren og udenrigsministeren til samråd. Det gør vi, fordi der er behov for handlekraft på højeste niveau. Vores regering er nødt til at sende et meget klart signal om, at hverken sharialov eller sharia-imamer har noget at gøre i Danmark.

Vores holdning er klar. Sharia-imamerne symboliserer et kvindeundertrykkende syn, der ikke hører nogen steder hjemme i Danmark. Deres ekstremistiske ægteskabskontrakter symboliserer mellemøstlige fremmedstaters indflydelse i Danmark. Det vil vi ikke acceptere. Vi skal være herre i eget hus. I Danmark er det dansk lovgivning, der gælder, og hvis man ikke kan forstå det, så har man intet at gøre i vores land. Hverken som imam, moske eller ambassade.

Marcus Knuth, politisk ordfører, og Naser Khader, udenrigsordfører, Konservative