Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Vi gider ikke betale for dig længere, Imad

Hvis man kan arbejde, skal man arbejde, skriver Brigitte Klintskov Jerkel og Niels Flemming. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var mildest talt svært ikke at få blodtrykket til at stige, da vi så parret Imad og Izabella i TV3-programmet »Luksusfælden« forleden.

Her følger vi den 27-årige Imad, der er på er startet på intet mindre end 11 forskellige uddannelser de sidste otte år og droppet ud igen. Han skylder knap 270.000 kroner i studiegæld og er på kontanthjælp, mens Izabella er sygemeldt.

Man kan vist godt tillade sig at sige, at Imads økonomiske situation ikke ligefrem ser så lys ud for fremtiden. Men gælden skal kun arbejdes ned – må man forstå – hvis jobbet lige »passer« Imad. For som Imad siger: Det er under hans værdighed at tage et job som skraldemand.

Udtalelser som denne får i hvert fald harmen til at rejse sig i hele kroppen på os konservative politikere. Hvad i alverden bilder han sig ind? Skal hårdtarbejdende skatteborgeres hårdt tjente penge gå til at finansiere Imads kontanthjælp, mens han fyrer den af i grænseshoppen for 10.000 kroner om måneden?

Nej, selvfølgelig ikke, fristes vi til at sige. Men det bliver værre endnu. Eksperterne i »Luksusfælden« meddeler parret, at deres bil må og skal sælges. Men Imad stejler, for hvad så når det sner eller regner? Magen til frækhed skal man lede længe efter! Hvad går der igennem hovedet på dette menneske?

Andre danskere står op af sengen ALLE ugens arbejdsdage og bidrager. Også selvom det er tidligt om morgenen. Også selvom de skal stå ved en S-togsstation en halvkold februardag i kedeligt vejr. Danskere, der betaler en høj skat med tanken om at hjælpe det danske samfund og svage borgere.

Imad er ikke svag. Han er blot for fin til at arbejde og vil hellere have sin snabel langt ned i de offentlige kasser for at malke alle os andre.

Det her er et billede fra virkeligheden, der viser, at der er noget galt med ydelsessystemerne i Danmark. Kassen skulle klappes i for en type som Imad! Han må hjertens gerne fede den – det skal bare ALDRIG være for danskernes penge!

Så kære Imad: Hvis man kan arbejde, skal man arbejde. Vi andre gider ikke betale for dig!

Niels Flemming, beskæftigelsesordfører for Det Konservative Folkeparti og Brigitte Klintskov Jerkel, folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti