Vi fører en hård kurs mod kriminelle

»Allerede i dag fører vi en konsekvent og hård linje over for de få kriminelle beboere, der skaber utryghed i boligområderne.«  Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et indlæg 9. august efterlyser Venstre i Københavns Borgerrepræsentation en hårdere indsats mod de kriminelle bander, der i den seneste tid har skabt stor utryghed i byen. Konkret efterlyser partiet blandt andet, at den almene sektor udviser en mere hård og konsekvent linje over for de bandekriminelle, der bor i boligafdelingerne.

Med flere end 10.000 boliger i Københavns Kommune, heraf nogle i særligt udsatte boligområder, er det meget vigtigt for Boligforeningen AAB, at alle sejl sættes til for at sikre, at voksne og børn kan færdes trygt.

Venstre er imidlertid ved at sparke en åben dør ind, når partiet kræver, at almene boligorganisationer smider kriminelle og deres familier på gaden. For allerede i dag fører vi en konsekvent og hård linje over for de få kriminelle beboere, der skaber utryghed i boligområderne.

Senest har vi før sommer sat en familie ud af deres bolig på baggrund af sønnens kriminalitet i lokalområdet. Vi kører altså netop en hård og konsekvent linje inden for lovgivningens rammer. For vi vil på linje med øvrige almene boligorganisationer ikke acceptere, at kriminelle skaber utryghed hos de mange beboere, hvis ønske blot er, at de og deres familier trygt kan bo i en sund og god bolig, der er til at betale.

Vi ser gerne en opprioritering af både politimæssig og social indsats i de berørte områder, men vores linje over for kriminelle beboere kan ikke blive hårdere – i hvert fald ikke inden for den nuværende lovgivning.