Vi bør lære af den dyre udlændingelov

»Integrationens omkostninger er ligeledes eksploderet.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Udlændigeloven af 1983 er en af de mest omdiskuterede og udskældte love. Den blev vedtaget af Folketinget 3. juni 1983. I alt stemte 155 medlemmer for, mens kun Fremskridtspartiets 12 medlemmer stemte imod lovens vedtagelse.

Spontan indrejse uden papirer, de facto flygtninge, familiesammenføring, ophold under asylbehandling og ankemulighed var hovedpunkterne. Vedtagelsen var en kortsigtet, ubetænksom løsning, der på ingen måde tog forbehold for den kommende globalisering på trods af, at turisterhvervet nærmest eksploderede.

Integrationens omkostninger er ligeledes eksploderet til »stor« overraskelse for de samme partiers medlemmer, der dog ikke reagerede med rettidig omhu for at bremse en sådan.

Mit forslag, som mange politikere burde have stillet for mange år siden, er, at så omkostningstunge love for fremtiden bør have en udløbsdato på eksempelvis ti år.

Der kan således tages forbehold for lignende fænomener som globalisering, digitalisering og andre skelsættende ændringer i den fremtidige udvikling.

Reformer er kommet for at blive, dikterer historien. Lad det være et dansk politisk adelsmærke fremover.