Verdensrekord

Tak for alt i det gamle år, kære postvæsen – vi vil gøre alt for ikke at bruge Dem i 2016.

Kære Postvæsen.

Fra 1. januar 2016 – 19 kroner for et brev – verdensrekord! Flot. Godt gået. Guldmedaljen – eller bonussen – venter forude. Samtidig går vore tanker til det julekort, der blev vejet og frankeret på Deres filial på det nærmeste supermarked og i god tid postet til USA. To uger senere kom Deres brev om, at vort brev vejede ét gram for meget og at vi derfor skyldte en masse porto, men i Julens ånd ville De alligevel ikke opkræve dette samt gebyr. Tak for det, kære Postvæsen.

Så venter vi på den pakke med børnenes julegaver fra deres onkel, der for snart en måned siden blev sendt fra Texas hertil. Dyr luftpost og vi burde vel takke Dem på forhånd for en mulig eksemplarisk og rettidig service.

Tankerne flyver også til de to julebreve (A-post a 10 kr.) til den jyske del af familien. Brevene – frankeret via Deres Mobilporto-app blev forsøgt afsendt lillejuleaftensdag fra den nærmeste postkasse ved Irma kun en kilometer væk, men den var tillukket. En postkasse i Gentofte blev forsøgt senere og igen 28. december, men fortsat lukket, selvom der stod mandag på kassen.

Næste og igen resultatløse forsøg på at benytte Deres ærede postservice var andetsteds på Strandboulevarden om mandagen, men aber nein. Lukket. Så endnu et forsøg overfor den amerikanske ambassade samme mandag og her var beskeden lukket til tirsdag.

Men så lever De og Deres postkasser åbenbart op til Deres ansvar – postkassen ved Nyboder – flot. Åben, brugbar. Godt gået. Den kasse ville gerne modtage mine breve. Det tog dog kun seks dage at få lov til at benytte Deres monopol. Og det ene af brevene er endda nået frem. Flot. Godt gået og vi får vel også et brev fra Dem om, at pakken fra USA kan afhentes et eller andet sted i løbet af 2016. Vi kan jo leve i håbet.

Tak for alt i det gamle år – vi vil gøre alt for ikke at bruge Dem i 2016.