Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Venstre-vikingernes tid er vist definitivt forbi

Alle, der bor uden for København, må være ved at nå kvalmegrænsen over mediernes københavneri hvad angår Jakob Ellemann-Jensen, skriver Grethe Bille. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Københavneri

Den del af Danmarks befolkning - og det må være størstedelen - der bor uden for København, må være ved at nå kvalmegrænsen over mediernes københavneri. »Jakob Ellemann-Jensen er en københavnertype,« lyder det fra Christiansborg-journalisten.

En akademikertype forstås i modsætning til ham med gummistøvlerne solidt plantet i den jyske muld, der er i stand til at malke en ko. For han kan bestemt ikke være for klog. Puha, for en gang københavner-snobberi, lyder det fra en amagerkaner. Venstre-vikingernes tid er vist definitivt forbi på Borgen og overtaget af Copenhagen Business School.

Grethe Bille, København

Udygtige borgerlige politikere

Det er synd for gamle Danmark, at vi nu skal gennem en ørkenvandring med alt for mange ufornuftige og skadelige økonomiske tiltag. Den nye regering, og især dens meget krævende støttepartier på venstrefløjen, er ustyrlig. Når man f.eks. hører retorikken om de sultende danske børn grundet forældrenes manglende økonomiske ressourcer, ja, så føler jeg ikke, at det er Danmark, der tales om, når man ser på dagligdagen.

Tænk, hvad vi havde undgået, intet nævnt, intet glemt, hvis den forrige regerings parlamentariske grundlag havde samarbejdet, og to af partiernes ledere ikke havde haft som mål at bekrige hinanden. Det er en ringe trøst, at vi dog ikke har britiske tilstande.

Den nye ørkenvandring skyldes ikke vælgernes manglende fornuft, men derimod nogle borgerlige lederes manglende føling med vælgerhavet. Løn som fortjent for dem, men desværre kommer Danmark til at lide gennem en periode.

Torben Jensen, Rødovre

Beskyttelse mod ulve

I TV-nyhederne 2. september blev en yngre landmand interviewet. Et rovdyr havde angrebet nogle af hans får. En sørgelig hændelse. Udover døde får kunne man se de overlevende i marken - måske i en indhegning, da der i et glimt kunne ses stolper forbundet med ståltråd (?) foroven og forneden.

Senere fortalte manden, at ulvene ofte både kunne ses og høres. Min første reaktion var, at det er en dårlig husbond, der ikke passer bedre på sine dyr.  Og da jeg hørte, at rovdyrene ofte plejer at afsløre deres tilstedeværelse, kunne jeg ikke begribe, at man ikke beskytter fårene bedre og sørger for et hegn, som udyrene svært kan forcere.

Nu håber jeg selvfølgelig, at jeg har misforstået hele historien - for ulvenes og fårenes skyld.

Christina Gottlieb, Vejen

Mette Frederiksens hof

Mette Frederiksen opruster Statsministeriet med et politisk sekretariat. De nye medarbejdere skal kort sagt arbejde med politisk rådgivning.

Skruer vi tiden fire år tilbage og erindrer Carl Holst-sagen, kan vi huske, at han blev jagtet og fældet fordi han som politisk magthaver havde anvendt offentlige medarbejdere i sin valgkamp.

Derfor bliver det spændende at se, om Mette Frederiksens nye sekretariat og den personlige rådgiver forlader deres job samtidig med, at næste valg udskrives.

Og specielt at se, om de forlader jobbet uden at modtage fratrædelsesgodtgørelse - med mindre, selvfølgelig, at de ikke deltager i valgkampen. For en person på offentlig aflønning må jo ikke arbejde for en magthavers valgkamp, vel, Mette?

Det vil være rart at se deres ansættelsesaftaler og at få en kommentar fra deres fagforening til det faktum, at de ikke får funktionærlovens ret til måske tre måneders fratrædelsesgodtgørelse.

Kort sagt: det kan da godt være at der ikke er noget galt lige nu, men hvis ikke Carl Holst blev brændt på bålet for ingenting, så vil udskrivning af et valg give store problemer med Mettes hof. Eller skal vi sige skatteyderbetalte socialdemokratiske partisoldater?

Jan Flodin, Fredensborg

Penge tilbage for negative renter?

Et åbent spørgsmål til den nye skatteminister Morten Bødskov:

Når den nye regering planlægger at sætte skatten op på renteindtægter, betyder det så, at jeg får flere penge tilbage i skat fra mine negative renter?

Joakim Dalby, Dyssegård