Venstre ved man, hvor man har

Finansminister Kristian Jensen (V) forsvarer regeringens nyeste udspil om almennyttige boliger og pension. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Man ved skam, hvor man har Venstre: På en ufortrøden socialdemokratisk kurs, senest med forslag om statslig realkredit, efter at partiet gennem boligskatteforliget i forvejen har bidraget til en gradvis socialisering af mange private ejerboliger i de store byer ad grundskyldsvejen.

Finansminister Kristian Jensen, som tilsyneladende står bag de fleste af partiets ulykker, optræder også nu løbende med forsvar for regeringens nye pensionsudspil, der skal mindske det pensionstyveri, som den daværende borgerlige regering yderligere skærpede ved de særlige ældrechecks i nullerne.

Nu vil Jensen bl.a. have pensionsopsparerne til at tro, at en ekstra såkaldt aldersopsparing (uden skattefradrag) før pensionstidspunktet kan bidrage til at løse samspilsproblemet, da der »garanteres« nul modregning i senere pensioner.

Hvem kan dog nære tillid til de løfter? Hele tiden har man lovet stabilitet om pensionsopsparingen, og alligevel er der ustandseligt ændret på vilkårene. Bl.a. lovede politikerne, at pensionister alene skulle beskattes som andre indkomsttagere, hvilket dog ikke forhindrede, at der gennemførtes en særlig ekstraskat for pensioner over en vis størrelse. Med skatteminister Kristian Jensen som skarpretter.

Det eneste sikre er som nævnt, at Venstre i almindelighed og Kristian Jensen i særdeleshed kan der ikke længere være tvivl om, hvor man har.