Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Uforskammet og nedladende May Bjerre Eiby

May Bjerre Eiby skærer alle over én kam, mener en læser. Fold sammen
Læs mere
Foto: May Bjerre Eiby Alex Nyborg Mads

I kommentaren »Plejehjemsleder: Kommunerne tiltrækker selv personale, der er uegnet til omsorgsarbejde« tillader May Bjerre Eiby sig fuldstændigt udokumenteret at uddele en kæmpe fælleslussing til alle kommuner i Danmark. Hun skærer alle ledere i den kommunale ældrepleje over én kam, de dømmes uegnede og er blevet ledere, fordi de har forladt arbejdet i plejen, da de dybest set ikke interesserer sig for beboerne, lyder det.

May Bjerre Eiby er ikke den eneste, der lykkes med sit arbejde, selv om hun gerne vil løfte sig selv derop. Det er der mange ledere og medarbejdere i ældreplejen, der gør. Jeg har arbejdet i den kommunale ældresektor i 40 år, de 35 år som leder og de sidste 13 år som leder af et plejehjem for mennesker med en demenssygdom.

Jeg går på arbejde hver dag med en stor glæde og interesse for beboernes hverdag. Sammen med mine engagerede medarbejdere gør vi en forskel. Vi behøver ikke May Bjerre Eiby til at fortælle os, hvordan man med respekt og faglighed skaber en værdig dagligdag for vores mest sårbare borgere. Jeg vil ikke beskyldes for at gemme mig på mit kontor, og jeg pleaser ikke kommunens standardisering, som May Bjerre Eiby påstår.

Jeg arbejder sammen med mine mange dygtige lederkollegaer og medarbejdere i en politisk styret organisation, hvor alle gør sig umage med at udvikle både i det små og lidt større perspektiv til gavn og glæde for vores ældre medborgere. May Bjerre Eiby benytter en rigtig kedelig hændelse på et plejehjem til at fremhæve sig selv og sit projekt, som jeg bestemt har respekt for, til at nedgøre alle ledere og medarbejdere i den kommunale ældresektor – og dette på en ganske uforskammet og nedladende måde og med fuldstændig udokumenterede påstande.

Jeg påstår ikke, at der ikke er plads til forbedringer og vil her benytte lejligheden til at sende et ønske til Christiansborg: Fri os nu for dokumentationshelvedet og den topstyrede og dokumentationstunge puljestyring. Der er dygtige ledere og chefer i kommunerne, som kan tage ansvar for at udvikle og for at bruge midler til gavn for vores borgere. Gitte Limkilde, centerleder for Plejecenter Astersvej i Roskilde, kommunalpolitiker (SF) i Glostrup