Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Uddannelsesleder: Coronaen har ramt de kommende studenter hårdt – sæt antallet af prøver ned

Som det ser ud nu, er der ingen udmeldinger om, at der vil ske en reduktion i forbindelse med sommerens studentereksamen. Det virker meget besynderligt, når man ser på det forløb, som både 3.g- og 2.hf-elever har været igennem, skriver Rasmus Augustesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til sommer skal studenterne årgang 22 til deres afsluttende studentereksamen. De sidste to år er der med baggrund i forskellige nødprøvebekendtgørelser blevet reduceret i antallet af prøver, som eleverne har skullet gennemføre.

Som det ser ud nu, er der ingen udmeldinger om, at der vil ske en reduktion i forbindelse med sommerens studentereksamen. Det virker meget besynderligt, når man ser på det forløb, som både 3.g- og 2.hf-elever har været igennem.

På alle landets gymnasier har undervisningen været forstyrret i kortere eller længere perioder. Det har påvirket eleverne, mens det stod på, og det påvirker i høj grad stadig eleverne, der dagligt henvender sig, fordi de er bekymret for, om de reelt kan opfylde de faglige krav i de enkelte fag til sommerens eksamener.

Her er en illustration af, hvordan forløbet har været på Køge Gymnasium.

1.g: Hjemsendt fra 11/3 2020 og skoleåret ud. De fik kun lov til at komme på skolen i forbindelse med en årsprøve.

2.g: I efteråret 2020 var mange klasser på skift hjemme som følge af retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, hvor man sendte hele klasser hjem, hvis én var smittet.

– Fra 28/10 2020 til 11/11 2020 var alle skolens elever sendt hjem på grund af smitteudbrud på skolen.

– Fra 7/12 til 6/4 blev eleverne endnu en gang sendt hjem som led i den store nedlukning af samfundet.

– Resten af skoleåret fik eleverne mulighed for at møde ind til fysisk undervisning udendørs, og senere blev der åbnet for, at de kunne modtage fysisk undervisning på skolen hver anden uge.

3.g: I forbindelse med 3. bølge efterår og vinter 2021/2022 har mange elever oplevet at skulle være i isolation, fordi de var smittet eller nære kontakter. Samtidig har det været nødvendigt at omlægge en del undervisning til virtuel undervisning, fordi underviserne er i isolation. På baggrund af de meldinger, der kommer fra myndighederne, er det forventeligt, at det samme mønster vil gentage sig resten af vinteren.

Med andre ord har den kommende studenterårgang været hårdere ramt end de tidligere årgange. Derfor synes det kun rimeligt, at man kraftigt overvejer at reducere antallet af prøver, som de kommende studenter skal aflægge til sommer. Rasmus Augustesen, Uddannelsesleder Køge Gymnasium