Ud at køre med de skøre

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forleden så jeg ved Østerport Station på køreplanen for bus 26 (hvis rute herefter deler sig i to dele), at bussen gik hvert 10. minut, men ikke hvorhen hvornår.

Senere kom jeg til et stoppested (med et forældet kort over buslinjerne) for bus 31, der har 20-minutters drift. Ifølge displayet skulle jeg vente 18 minutter og begyndte derfor at gå. Men da jeg kender displayets upålidelighed, så jeg mig tilbage og nåede herved den foregående bus, der var tre minutter forsinket.

Samme aften viste et ur på Flintholm Station, at der var fire minutter til mit togs afgang. Jeg overvejede at gå over til en postkasse på den anden side af sporene, men huskede heldigvis, at uret i nogle uger havde gået et par minutter for langsomt og nåede herved toget.

Ved ankomsten til Hellerup sagde højtaleren, at A-toget til Hillerød ekstraordinært gik fra en anden perron, men ifølge perronens display ville toget komme her, hvilket også viste sig at passe.

Det er ikke hver dag, jeg oplever fire eksempler på mangelfuld eller misvisende information om kollektiv trafik, men det sker tit. Nylig fik jeg på Bispebjerg Station to forskellige oplysninger om togafgang via to forskellige displays. En anden gang så jeg på Østerport Station et s-tog, hvor de fleste vognes displays sagde Hillerød, men en vogn i midten hævdede at være på vej til Farum. Var det sjusk, eller havde DSB ved Svanemøllen en kran, der kunne løfte en vogn op og anbringe den på et andet spor?

Tit henvises der til Rejseplanen mht trafikinformation, men den fungerer mangelfuldt. Jeg bor nær Flintholm Station og kan let komme til Hellerup med F-toget, men henvises til at tage til f.eks. Lyngby via Nørreport.

De velbegrundede opfordringer til at benytte kollektive transportmidler og ikke bilen, vil kun for alvor bære frugt, hvis trafikoplysningen bringes ud af dens nuværende miserable tilstand.