Uacceptabelt når fagforeninger hylder mobbekultur

 
De ansatte i vvs-virksomheden Christoffersen og Knudsen modtog en sms fra deres tillidsmand, der indkaldte til møde: »Angående manglende medlemskab af vores fagforening«. Peter Hjelmgaard fik sin kollega til at optage mødet. Her taler tillidsmanden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Væk med konventionerne, lyder det ofte både fra Christiansborg og fra folkedybet.

For de bruges bare til at beskytte forbrydere og hindre udvisning af kriminelle udlændinge. Min påstand er, at hvis vi ikke havde Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, ville vi være nødt til at opfinde den også i dansk lovgivning, for Danmarks grundlov giver ikke borgerne tilstrækkelig beskyttelse på alle områder.

Det seneste eksempel er endnu en chikanesag i fagforeningen 3F, hvor en medarbejder er forsøgt tvunget ind i fagforeningen og efterfølgende blevet afskediget.

Grundlovens § 78 sikrer os ret til at melde os ind i fredelige foreninger. Vi har såkaldt positiv foreningsfrihed, men Grundloven giver os ikke ret til at sige nej tak til en forening.

Indtil 2006, da Danmark tiltrådte konventionen, var arbejdsmarkedet præget af eksklusivaftaler, som betød, at arbejdsgiverne kunne kræve medlemskab af en bestemt fagforening.

Der var fagforeningstvang. Heldigvis tvang nogle afgørende domme ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol danske politikere til at ændre foreningsfrihedsloven, så man nu havde ret til at sige fra over for fagforeningstvang.

Troede vi.

Desværre viser en nylig undersøgelse fra Wilke, foretaget på vegne af Krifa, at 350.000 danske lønmodtagere har oplevet pres for at melde sig ind i en bestemt fagforening. Mobning og chikane på arbejdspladsen er hverdag for mere end 10.000 ansatte, fordi de selv ønsker at bestemme deres fagforeningsvalg.

Hannibaal Skov Al Awssi, kandidat for De Konservative Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto.

Mærkeligt at Beskæftigelsesministeriets egen undersøgelse, udført af det statslige Vive i foråret, tegnede et skønmaleri af forholdene. Hvorfor skulle den gennemføres, når de fleste arbejdede hjemme under coronanedlukningen, og vi ved, at mobningen foregår på selve arbejdspladsen?

Det er helt uacceptabelt, når fagforeningsledere åbenlyst hylder mobbekulturen og beder medlemmerne skrue bissen på over for de kolleger, som enten vælger en anden fagforening eller at være uorganiseret. Udelukkelse, chikane og måske afskedigelse er midlerne.

Endda udtalelser som, at her gælder jungleloven, som en lufthavnsmedarbejder for nogle år siden blev udsat for fra 3F-repræsentanter.

Det er udemokratisk og skal stoppes nu. Måske beskæftigelsesministeren bør hviske vennerne i 3F i øret, at foreninger, der virker ved vold, faktisk er ulovlige i Danmark, det slår Grundloven nemlig fast med syvtommersøm. Hannibaal Skov Al Awssi, medlem af bestyrelsen for Det Konservative Folkeparti, København