Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Turister, ja tak, Timme Bisgaard Munk

Hvordan i alverden er vi er blevet et af verdens rigeste og lykkeligste folk med de relativt få naturlige ressourcer vi har, ud over de, der sidder mellem ørerne? Ikke mærkeligt, at turister gerne vil opleve og prøve at forstå dette, skriver Gunnar O. Schmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Mangler man stof til en artikel, kan man altid finde et og andet at ærgre sig over. Således Timme Bisgaard Munk (TBM), der i Berlingske siger nej til flere turister i hovedstaden. Hvordan dette nej skal manifestere sig fremgår dog ikke – kvoter eller hvad?

TBM skriver bl.a., at »disse turister er optaget af deres egne oplevelser« – ja, tænk engang. Jeg tilstår gerne, at dette også har fyldt meget på mine rejser, oplevelser var faktisk formålet. Men når man nu har snirklet sig igennem disse turistmasser og oplevet, at disse er langt mindre farlige på cykelstier og fortove end de indfødte, selv om de jo fylder en del, ja, så kan man godt  undres over, at så mange tager her til vores lille forblæste land. Måske er det for at prøve at finde ud af, hvordan i alverden vi kan være blevet et af verdens rigeste og lykkeligste folk med de relativt få naturlige ressourcer vi har, ud over dem, der sidder mellem ørerne. Ikke mærkeligt, at de gerne vil opleve og prøve at forstå dette.

Der er al mulig grund til at glæde sig over det, som vi ad den vej kan bidrage med. Og ikke mindst grund til at glæde sig over, at disse millioner af kinesere, russere, østeuropæere m.fl., som har været undertrykt og indespærret af despoter og levet i ufattelig armod i generationer, endelig har fået råd og mulighed for det, som vi danske i århundreder har betragtet som en selvfølge: at rejse ud i verden og lære og opleve.

Mon ikke den eftertanke kan formilde TBM lidt i hans store ærgrelse?

Gunnar O. Schmidt, Svinninge