Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Travlhed i ministeriet

»Der er nogen, som en dag må forklare mig, hvorfor vi igen og igen ser politikere udtale at de har så travlt – og derfor ikke selv kan overholde de krav, de stiller til alle andre,« skriver Hans Jørgen Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Allerførst: Tak til Berlingske for at grave i et halvt år for at skrive en ordentlig og relevant artikel om ministrenes transport og hyppige flyrejser.

Der er nogen, som en dag må forklare mig, hvorfor vi igen og igen ser politikere udtale, at de har så travlt – og derfor ikke selv kan overholde de krav, de stiller til alle andre.

Vi har en regering, som vandt valget sammen med sine støttepartier ved at sætte klimaet aller-aller-øverst på dagsordenen. Nu skal skeen i den anden hånd! Hvorefter de tager flyet, fordi det er nemmere og mere behageligt – og man er vel minister.

De sender deres store biler tomme rundt i landet med privatchauffør i stedet for at tage en taxa fra lufthavnen eller udflytte et par statsjob mere. De passer på miljøet, hver eneste gang det overhovedet er muligt. Desværre er det aldrig muligt, for der er altid lige en vælger mere, der kan snakkes med, en sponsor, som kan plejes. En sofa som benene kan lægges op på, mens man nyder sine privilegier på toppen af samfundet. Det der med miljøet, det må pøblen tage sig af – de har jo heller ikke andet at lave.

At støttepartierne udtrykker forståelse er bare patetisk. Det havde de næppe gjort, hvis Lars Løkke havde gjort og sagt præcist det samme, men det er jo politik. Det, jeg simpelthen ikke forstår, er: Hvad er det, ministrene har så frygteligt travlt med, at de umuligt kan arbejde fra en bil eller et tog, mens det går meget bedre i lufthavnens security check og afgangshal? Og præcis hvorfor mener de, at forretningsfolk og almindelige lønmodtagere på ferieudgang har masser af tid til at tomle rundt i verden? Det er nemlig altid kun ministre og borgmestre, der har så frygtelig travlt, at miljøet må komme i anden række.

Hans Jørgen Pedersen, København