Træt af at blive kaldt fascist

Klart skal flygtninge hjælpes, men den folkevandring, der for tiden fider sted, består ikke bare af flygtninge, og de ankommende, der ikke er flygtninge, ser jeg ikke, at jeg er forpligtet over for. Derimod føler jeg mig forpligtet over for bevarelsen af det samfund, der har dannet mig, uddannet mig og givet mig gode levevilkår.

Læs mere
Fold sammen

I et essay i Berlingske 10. januar konstaterer jeg, at tonen, den berømmelige De ved, ofte anslås af det segment af kulturreservatet, der er glødende over for politiske modstandere. Jeg læser i essayet, skrevet af skuespilchef Morten Kirkeskov, at jeg, ifølge MK, er fascist af to grunde:

1. Jeg er modstander af EU, og ja, jeg stemte nej til opgivelsen af retsforbeholdet, ikke på grund af Europol, men på grund af nogle af de andre 22 retsakter, der skulle vedtages og implementeres. Jeg havde gjort mig den ulejlighed at gennemse det stof, Justitsministeriet havde fremlagt på nettet, og der var ting, som jeg ikke kunne forsvare at indføre.

2. Jeg betragter ikke den nu stedfindende indvandring som noget positivt,« og ja, jeg tror ganske enkelt på det kiplingske dictum: »East is East and West is West and never those twain shall meet.«

Klart skal flygtninge hjælpes, men den folkevandring, der for tiden fider sted, består ikke bare af flygtninge, og de ankommende, der ikke er flygtninge, ser jeg ikke, at jeg er forpligtet over for. Derimod føler jeg mig forpligtet over for bevarelsen af det samfund, der har dannet mig, uddannet mig og givet mig gode levevilkår. Dette samfund vil med sikkerhed blive ganske anderledes og fattigere, når en større og større del af statsbudgettet skal betale en vanskelig/umulig integration. Men at jeg derfor skal benævnes »Sortskjorte« finder jeg er en krænkelse, som jeg ikke skal finde mig i.

Essayisten mener, at kunsten er opdragende. Jeg er enig, så hvad med at se eller gense Berlusconis »1900«, hr. Kirkskov? Mener De virkelig, at jeg er som filmens største fascist, Attila, der starter med at myrde et barn, går videre til en enke og ender med at likvidere uskyldige landarbejdere?

Det er vist lidt alvorligere end at at stemme nej ved en EU-afstemning eller have et bestemt synspunkt på et brændende politisk spørgsmål. Essay betyder som bekendt forsøg, så De kunne jo i et nyt essay forsøge at opføre Dem civiliseret.