Tivoli: Vi søger en løsning på Tivolis lyd

»Pengene går til forskning i teknologi til afvikling af store events, bl.a. lyd, men også sikkerhed er på dagsordenen.« Her fredagsrock med Burhan G på plænen i Tivoli. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tak til Camilla Lærke Lærkesen, som i indlægget »Skyttegravskrigen om Tivolis støjniveau« 10/11 opfordrer til, at der findes en løsning på lyddebatten vedrørende Tivolis Fredagsrock. Det er bestemt også, hvad vi arbejder for.

En enkelt ting vil jeg tillade mig at korrigere. Lærkesen skriver: »I efteråret 2016 blev der smidt 125 mio. kr. efter Tivolis lydproblem.« Camilla Lærkesen sigter til projektet Monica, men ender med en misvisende forenkling af de faktiske forhold. Der er ikke sendt 125 mio. kr. Tivolis vej.

Monica modtager 112 mio. kr. fra EU-Kommissionen over tre år fra 2017 til 2019. Pengene går til forskning i teknologi til afvikling af store events, bl.a. lyd, men også sikkerhed er på dagsordenen. Der er 28 partnere fra seks lande i Europa. De danske partnere er: Brüel & Kjær Sound, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), In-Jet, Praesidio, Ring Advocacy, Tivoli, Væksthus Sjælland og Københavns Kommune.

På sigt vil resultaterne forhåbentlig også komme Tivoli til gode.