Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Tilbundsgående undersøgelse af alarmcentral

»Når man som borger ringer 112, skal systemet naturligvis virke,« skriver Birthe Skarup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om nogen, så har Berlingske i mange artikler taget sagen op, om de uansvarligheder der er påvist begået i akutfunktionen i Region Hovedstaden.

Når man som borger ringer 112, skal systemet naturligvis virke. Man står reelt i en situation, hvor det handler om liv og død, derfor er det helt utilgiveligt, at en ledelseskrise har foranlediget, at medarbejderne ikke har kunne yde det, de var ansat til. Til trods for at de har råbt vagt i gevær og berettet om et katastrofalt ledelsessystem – er de simpelthen ikke blevet taget alvorligt.

Tænk at stå med et kært familiemedlem og desperat ringe 112, og hvor hjælpen ikke kommer! Det er det, som har været fakta. Derfor vil DF have en tilbundsgående undersøgelse, hvor medarbejderne bliver taget med på råd, og hvor en ledelse tillige bliver stillet til ansvar.

Borgerne kræver en velfungerende alarmcentral, som vi alle kan være trygge ved, når vi står i livsvigtige situationer i livet, hvor hjælp skal komme øjeblikkeligt

Birthe Skaarup, fhv. MF (DF), København

Først en lap papir og nu grønspættelogik

Michael Gøtze er igen på banen. Det går ikke helt efter professorens hoved i Rigsretssagen, kan man forstå. Denne gang er det Inger Støjbers forsvarsadvokater, der skal hænges til tørre, »billedlig talt«.

Det skal altså ikke forstås bogstaveligt, det med Grønspættebogen, og dog.

Det, som Gøtze i foråret mente, kun var »en lap papir«, viste sig dog, at være både ministerens og embedsværkets hele juridiske ramme for håndtering af barnebrudene.

Vi taler om et notat, som blev udarbejdet af hele seks jurister, hvoraf én var ansat i Styrelsen under Integrationsministeriet, og som nu ifølge Gøtzes grønspættelogik bæres frem af Støjbergs forsvarsadvokater som bevis på, at der ikke blev begået lovovertrædelse fra ministerens side.

Hvis de to tungnemme forsvaradvokater havde læst, hvad Michael Gøtze udtalte i foråret, ville de vide, at det fem siders meget omtalte notat »har lidt præg af halvfabrikata. Det er ikke noget, som er så afrundet og finpudset, at man vil sende det ud af huset«.

Apropos det med at sende »ud af huset«: Var det mon tilfældigt, at embedsværket i første omgang glemte, at vedlægge notatet blandt de mange, mange dokumenter, som Ombudsmanden fik tilsendt?

»Ud af huset« kom det i alt fald ikke i første omgang. Hvorfor kan man kun gisne om. For det kan vel ikke være sådan, at der i statsforvaltningen findes ansatte, som deler professor Gøtzes grønspættelogik og bevidst tilbageholder »en lap papir«, som taler til Inger Støjbergs fordel?

Olav Lilleør, Virum

Erhard Jakobsens biler

Når lederen (19. oktober) i afmagt påkalder salig Erhard Jakobsen i sin kvide over bilisters trange kår i København, skal lederskribenten straks påmindes om, at samme Jakobsen i et anfald af overoptimisme og vælgerleflen udmalede et fremtidigt Danmark med »Hver mand sin bil«, som sloganet lød.

Derfor har vi nu balladen i stedet for flere skove og enge med åer, der er ledt tilbage til oprindeligt løb.

Ulrik Jensen, København

Mediernes yndlingsoffer

Donald Trump hjemsøger til stadighed mediernes sensationsoverskrifter på trods af, at han for længst er fratrådt stillingen som amerikansk præsident. Vi skal dog fortsat vide, hvor inkompetent, vanvittig, uforudsigelig, ondskabsfuld med mere, Trump er, uden kontekst.

Senest ved Colin Powells mindeord, hvor Trump blot påpegede en helt legitim pointe om, at Powell fremførte fabrikerede beviser for masseødelæggelsesvåben i Irak, der førte til den kontroversielle krig i Irak, hvilket kostede hundredtusindvis af soldater og civile livet på én stor løgn. Dette faktum er dog gået i den historiske glemmebog små 20 år efter, og hvor vover Trump dog at påpege historiske kendsgerninger i forbindelse med Powells død?

Mediernes yndlingsoffer, Donald Trump, er fortsat i skudlinjen, og den konstante negative medieomtale har absolut intet at gøre med, at Trump overvejer at genopstille til præsidentvalget i 2024, hvor han allerede har sikret sig 80 procent af republikanernes støtte.

I mellemtiden famler mediernes yndling, Joe Biden, tragikomisk videre og opsamler skandaler på stribe uden nævneværdig kritik eller seriøs mediedækning, og dette faktum vil kun skabe yderligere medvind i præsidentkandidaten Donald Trumps sejl frem mod 2024.

Søren Søby Jørgensen, Fredericia