Til kamp mod online-chikane

»Det er forfærdende, at en 36-årig mor til en datter, der er blevet chikaneret på nettet, ifølge Berlingske 23/9 selv tilsvines af en flok ubehøvlede drenge organiseret i en modbydelig chikaneforening« Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er forfærdende, at en 36-årig mor til en datter, der er blevet chikaneret på nettet, ifølge Berlingske 23/9 selv tilsvines af en flok ubehøvlede drenge organiseret i en modbydelig chikaneforening, der burde være stoppet for længst. Beklageligt, at de ikke hjemmefra har lært lidt om, hvordan man opfører sig over for andre mennesker. Men lige så forfærdende er det, at fru Anja undlader at melde det verbale angreb til politiet, fordi hun har det indtryk, at politiet ikke beskæftiger sig med den slags. Hvad har vi egentlig politiet for?

Nu har Alternativet spurgt justitsministeren, om han vil gøre noget for at forebygge onlinemobning. Mobning er lidt for mildt et udtryk for den chikane, der er tale om, og som ikke blot bør forebygges, men bekæmpes med alle midler. Er den ikke dækket af en gældende bestemmelse i straffeloven, bør der udarbejdes et tillæg om, at »den, der elektronisk krænker, straffes med... Er den pågældende under den kriminelle lavalder, skal de sociale myndigheder kontaktes for videre foranstaltning«.

Vi er nødt til selv at handle. Det er ikke tilstrækkeligt at få hadegruppernes elektroniske svinerier fjernet fra nettet, for det ændrer jo ikke børnenes mentalitet. Hvilke borgere vil de mon blive, når de vokser op, hvis man ikke får opdraget dem i tide? Facebook kan jo kun fjerne symptomerne, men ikke helbrede. Som en midlertidig foranstaltning burde de dog reagere trods deres hykleriske retningslinjer, men det skal man næppe forvente.