Terror mod jøder

Ofrene på Charlie Hebdo var uskyldige franskmænd og ofrene i det jødiske koshermarked nærmest selv ude om det. fordi de alle fire havde jødisk baggrund.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»De går efter jøderne og rammer i stedet uskyldige franskmænd.«

Sagt af den franske ministerpræsident, Raymond Barre, efter at en terrorbombe var bragt til eksplosion udenfor en synagoge i Paris i 1980. Bomben dræbte fire personer, hvoraf de to var forbipasserende uden jødisk baggrund.

Intet har åbenbart ændret sig i de efterfølgende 35 år. Ofrene på Charlie Hebdo var uskyldige franskmænd og ofrene i det jødiske koshermarked nærmest selv ude om det. fordi de alle fire havde jødisk baggrund.

Denne vinkel på sagen blev yderligere forstærket af præsident Hollandes forsøg på først at holde den israelske premierminister Netanyahu væk fra demonstrationen imod terror forleden, og da Netanyahu alligevel insisterede på at komme, så inviterede Hollande straks lederen af PA (Palestinian Authority) i Ramalla, Abbas, til Paris.

Abbas, som netop er indbegrebet af terror mod jøder, og som personligt hylder alle angreb på civile israelere med jødisk baggrund, og personligt udnævner gerningsmændene til martyrer og forherliger samme på PAs egne børne-TV kanaler. Samtidig præsident i en hjemmestyreregering, som indeholder Hamas, der roste de islamiske martyrer fra Paris, og i øvrigt refererer til »Zions Vises Protokoller« i sit charter (grundlov). Og så inviteret af Frankrigs præsident, Hollande, der netop i FN stemte for en palæstinensisk stat udenom fred med Israel.

Deltog Abbas for at demonstrere imod terror mod de uskyldige franskmænd på Charlie Hebdo? Næppe. Abbas tillod nemlig samtidig sine folk at brænde franske flag af ved fredagsbønnen i Jerusalem. Men sikkert er det, at han ikke deltog for at demonstrere imod uskyldige franskmænd med jødisk baggrund. Alle ofre for terror er uskyldige – hvad enten de er med eller uden jødisk baggrund, og hvad enten det er terror imod vestlige værdier, imod Charlie Hebdo eller World Trade Center, og om det er i Paris, London, New York, Madrid eller Jerusalem.

Ole Groth-Andersen, Hareskovhvilevej 8, 3500 Værløse