Tak til Aamund, Bosse og alle jer andre

Kære politikere. Jeg har stor respekt for den opgave, I løfter. I har viet jeres arbejdsliv og ofret meget af jeres privatliv for at kæmpe for det, I mener, er bedst for Danmark. Tak for det.

Men det giver jer ikke ret til at kritisere de mennesker, som har valgt at engagere sig i demokratiet på andre måder. I min optik er vores politiske debattører en af de allervigtigste ting for vores demokrati. De kan sige, hvad de vil om, hvad de vil, uden at spekulere i meningsmålinger og partiprogrammer. Politiske debattører, især på de sociale medier, er med til at få politik væk fra Christiansborg og ud i den virkelige verden.

De fleste politiske debattører bruger deres energi på at rose eller kritisere politiske forslag fuldstændig ligesom en filmanmelder, der roser eller kritiserer film. De sidste par dages fuldstændigt uberettigede hetz imod mennesker, der engagerer sig i demokratiet uden at deltage i kampen om stemmer, er ikke anderledes, end hvis en skuespiller efter en dårlig anmeldelse gik ud og brokkede sig offentligt over, at anmelderen ikke bare selv blev skuespiller.

Så tusind tak herfra til Rasmus Brygger, Asger Aamund og Stine Bosse, Emma Holten og alle jer andre. I er vigtigere, end I aner.