Tak for politiets indsats

Læs mere
Fold sammen

På grund af de ulykkelige omstændigheder, som det danske samfund har været ude for i februar måned, har jeg dagligt været i kontakt med de politibetjente som i øjeblikket er placeret foran de forskellige jødiske institutioner. De står udenfor synagogen døgnet rundt, og det er ikke altid morsomt. Det er koldt om natten og det kan regne om dagen, men de er der hele tiden og passer på os. Det gør de på en fantastisk måde, og jeg oplever kun mennesker der uanset vejr og vind er positive og yderst venlige.

Vi ved alle, at der trækkes hårdt på politiet i øjeblikket, og som en betjent sagde til mig en morgen: »Der trækkes store veksler på os. Jeg er enlig mor og forlader mine to piger dagligt før jeg kan jeg nå at sørge for, at de kommer i skole«. I skal vide, at vi beundrer jeres indsats og er dybt taknemmelig for den. Her er der sandelig kun grund til at sige tak for jeres indsats.

I en anden forbindelse havde jeg kontakt med en betjent fra Bellahøj Politi. Jeg havde ringet og fortalt, at der holdt en bil i nærheden af Synagogen, som havde holdt der meget længe og havde fået et utal af P-afgifter. Jeg mente, at det kunne være en efterlyst bil og gav hende de relevante oplysninger.

Hermed troede jeg, at sagen var forbi, men dagen efter ringede hun og sagde, at hun var bekymret for situationen, idet bilen ikke var efterlyst. Hun havde forsøgt at kontakte bilens ejer, men uden resultat. Hun havde dog lagt sit telefonnummer og fortalt, hvor bilen holdt. Hun havde gjort sig den ulejlighed at undersøge, om bilens ejer var på hospitalet og havde konstateret, at det havde han været. Så siger hun til mig: »Det kan være, at vedkommende har fået et blackout og slet ikke kan huske, hvor bilen var blevet sat.« Dagen efter ringede hun igen og spurgte, om jeg ikke ville se efter, om bilen nu var fjernet, næste gang jeg kom forbi. Det var med stor glæde, at jeg senere på dagen kunne ringe til hende og sige, at bilen nu var fjernet. Jeg er dybt imponeret over hendes bekymring for bilens ejer, og jeg er stolt over at bo i et land, hvor politiet interesserer sig for den enkelte borgers ve og vel.