Tak for »Her har jeg hjemme«

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tvangsindgreb og udhuling af Grundloven er emner, som i høj grad trænger til at blive belyst og debatteret, så jeg håber, at artikelserien »Her har jeg hjemme« i Berlingske bliver lang, og at den får danskerne til at vågne op. Lovgivningsmagten har langsomt, men sikkert udhulet Grundloven med særlove, og embedsmændene har udnyttet dem på det groveste. De mest emsige embedsmænd er uden tvivl dem i Skat. Politiet må ikke foretage tvangsindgreb uden dommerkendelse, men må gerne ledsage Skat i sådanne gøremål. Det er utroligt, at stort set ingen har protesteret.

Desværre er dansk politik i alt for høj grad bygget op på enkelt gruppers interesser så som lønmodtagere, offentligt ansatte, pensionister, kontanthjælpsmodtagere, enlige forsørgere, husejere, lejere, selvstændige erhvervsdrivende, politikere m.fl. Så de »gamle partiers« politik drejer sig om at tilgodese den gruppe, hvor de regner med at kunne hente flest stemmer, og om at give flest mulige beføjelser til statsmagten.

Desværre tænker alt for mange: »Det går jo ikke ud over mig eller den gruppe, jeg tilhører, og de, som det går ud over, har nok fortjent det.« Det mest logiske ville være at tænke: »Ingen fortjener en sådan behandling, og næste gang går det nok ud over mig og den gruppe, jeg tilhører.«

Med Venstre i spidsen påstår de gamle partier, som har vedtaget de mange særlove, nu, at det ikke var hensigten med lovene, at de skulle udnyttes på den måde! I mange år har bl.a. Det Radikale Venstre ønsket at ændre Grundloven med den begrundelse, at den er svær at læse og forstå, selv om det reelle ønske er at fjerne endnu flere af borgernes rettigheder. Generelt kan det vist lidt retorisk udtrykkes: »Hvad skal vi med politikere, som ikke kender konsekvensen af og/eller ikke vil tage ansvaret for de love, de vedtager, og som ikke straks fjerner de love, som viser sig at være uhensigtsmæssige og dårlige?«

Mit store ønske for 2014 er mindre offentlig dominans og mere frihed til det enkelte menneske samt en politik, der har til formål at få Danmark til at køre optimalt til gavn for og under hensyntagen til alle samfundsgrupper. Godt Nytår.