Tag Morten Kabell-brillerne af

Cyklister og bilister kæmper om pladsen ved det store kryds ved Dronning Louises bro og Nørre Søgade i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Der er ved at rejse sig en massiv kritik fra hoteller og øvrige brugere af taxa i hovedstadsområdet om lange ventetider på taxaer til gæster og turister og kunder, specielt i spidsbelastningsperioder morgen og eftermiddag.

Det ved vi taxafolk alt om. De massive trafikproblemer i hovedstadsområdet i myldretiderne, kombineret med vejarbejde, ensretninger, Metrobyggeri og afspærringer gør det til en kæmpe udfordring at bevæge sig rundt i den storkøbenhavnske trafik. Jeg er selv taxavognmand, og får jeg en hoteltur 500 meter fra min position, kan det vare op til 20 minutter, før jeg kan komme rundt om diverse ensrettede gader og kæmpe mig frem til positionen for bestillingen. Derfor de lange ventetider. Det er ikke holdbart for hverken kunder eller taxachauffører.

Det er mig en gåde, at danske politikere ikke for længe siden i lighed med mange andre europæiske lande tillader, at taxaer må køre i busbanerne. Om det er dumstædighed eller ej, skal jeg lade være usagt, men at det kunne minimere problemet med de lange ventetider, er hævet over enhver tvivl. Jeg vil påstå, at det vil reducere problemet med omkring 50 pct. Til gavn og glæde for alle.

Vil man ikke tabe ansigt ved at lave dette tiltag, så giv i stedet en midlertidig dispensation, så længe København er ramt af store trafikhæmmende projekter. Eller giv en midlertidig dispensation og lav en vurdering ved årsskiftet. Gør livet lettere for alle. Tag de Morten Kabell-agtige briller af.