Sygeplejerske: Sygehusene har penge nok

»2007-2016 er antallet af administrative ansatte i regionerne steget med 27 pct. I samme periode steg antallet af læger og sygeplejersker med ca. 15 pct.« Fold sammen
Læs mere

Skyttegravskrigen raser mellem tilhængerne af enten skattelettelser eller velfærd. Tilhængerne af velfærd påstår at vores sygehusvæsen snart vil kollapse, hvis vi ikke prioriterer velfærd og tilfører flere midler til sygehusvæsenet.

Læs også: De bedst lønnede danskere betaler 219 milliarder i skat - om året

Jeg er af en sjælden race, nemlig en offentligt ansat sygeplejerske, der stemmer liberalt, hilser en skattelettelse yderst velkommen, og som mener, at vores sygehusvæsen ikke mangler penge. Det er korrekt at vores sygehusvæsen er ved at kollapse, men det skyldes ikke manglede finansiering, derimod en ledelse der konstant prioriterer administration/bureaukrati på bekostning af klinikere og varme hænder.

Læs også: Overlæge står frem med alvorlig kritik: »Vi er i en situation, vi aldrig har været i før«

Region Hovedstaden står i disse dage over for en massiv millionbesparelse, hvilket højst sandsynligt resulterer i kommende afskedigelser. Alligevel har Region H netop brugt ca. 50 millioner kr. på at udskifte alle skiltene på regionens hospitaler. Når gamle fru Jensen må ligge og have afføring i en ble i sengen, fordi der ikke er tid til at hjælpe hende på toilettet eller skal have udført personlig hygiejne på gangen, fordi der ikke er en stue pga. overbelægning, så tror jeg, at fru Jensen er forholdsvis ligeglad med, hvor nemt det er at finde rundt på hospitalet. Dette er et pragteksempel på forkert prioritering fra regionens side. Hvor mange ekstra læger og sygeplejersker kan man mon få for 50 millioner?

Finansministeriet har netop regnet ud, hvad regionerne bruger sine penge på: 2007-2016 er antallet af administrative ansatte i regionerne steget med 27 pct. I samme periode steg antallet af læger og sygeplejersker med ca. 15 pct. Det er formålsløst konstant at kaste flere penge efter administration og bureaukrati i sygehusvæsenet, så jeg foretrækker at beholde lidt mere af min, i forvejen beskedne, løn til mig selv via en skattelettelse.