Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Stressende arbejdsmiljø på Christiansborg

»Vi skal simpelthen blive bedre til at sige fra, når presset bliver for stort og kravene urimelige,« skriver Karina Adsbøl om arbejdsmiljøet på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske beskriver, at arbejdsmiljøet på Christiansborg er dårligt, og flere går ned med stress.

Lad mig først og fremmest slå fast, at Christiansborg er en arbejdsplads, der er usammenlignelig med det ordinære arbejdsmarked. Det er ikke et »ni til fem-job, og så er det fyraften«.

Men når det er sagt, så har jeg kendskab til ministre, der er hensynsløse, når forhandlingsmaterialet bliver udsendt meget sent eller først efter mødestart. Derved amputerer man de politiske ordførere fra start.

Jeg har mødt ministre, der har sagt, at vi bare får en læsepause under mødet, men det er jo allerede en stressfaktor i sig selv, at man skal sætte sig ind i stoffet under et forhandlingsmøde.

Det er respektløst over for ordførerne og ikke mindst befolkningen, da landets love vedrører alle.

Ofte bliver materiale også sendt ud med korte tilbagemeldingsfrister. Det kan for eksempel være til morgenen efter inden kl. 12 – uden hensyntagen til, at man kan sidde i møder til sent på aftenen.

Derudover kan man som politiker sidde i flere udvalg, hvor møder bliver lagt på samme tid, så du ikke har mulighed for at være til stede. Samtidig kan du også risikere, at du skal være ordfører i salen eller bliver nødt til at gå fra et udvalgsmøde, fordi du har en minister i spørgetid.

Så der er meget, der kan gøres og planlægges bedre, og jeg ser frem til, at der nu bliver kigget på at finde løsninger, men forandringen af kulturen skal også komme fra vi politikere.

Vi skal simpelthen blive bedre til at sige fra, når presset bliver for stort og kravene urimelige.

Karina Adsbøl MF (DF)

Soundbokse

Efter min mening burde det slet ikke være tilladt at anvende soundbokse i det offentlige rum. Det er da utroligt egoistisk at pådutte andre ens tilfældige musiksmag – helt bortset fra den kaudervælske blanding af forskellige støjniveauer fra flere støjkilder.

På Mallorca kan det lade sig gøre, her er en velsignet fred, så det må også kunne lade sig gøre i Danmark på i alt fald kommunalt niveau. Lad os slippe for denne ufrivillige støjforurening, forbyd dem!

Allan Troels-Smith, Fredensborg

Korantolkning

Min interesse i Koranen startede helt tilbage i 1980erne. Jeg var i perioder (også længerevarende) udsendt som læge forskellige steder i Mellemøsten. På hotellerne var ofte den af den saudiske stormufti autoriserede, engelske version af Koranen det eneste læsestof.

Jeg læser derfor med stor fornøjelse de jævnlige islam-apologetiske indlæg. Amina Tønnsens (AT) 16. juli i denne avis hører så til de mere kreative. Hun benægter, at Koranen tillader mænd at slå deres koner. Slå udskiftes med  ATs til formålet ændrede vokalisering af arabisk til: Afslå.

At Koranen i detaljer omtaler, hvilke redskaber mænd må og ikke må bruge til at slå deres koner med, og hvor slagene må ramme, får dog ATs udlægning til at fremstå som fup.

Der er ikke noget underligt i, at en tekst fra det 7. århundrede tillader mænd at slå deres koner. Retten for mænd til at slå deres koner blev afskaffet i Danmark i 1921. Men at »Koranen som en helhed er (...) en rummelig og tidssvarende vejledning – uden at man behøver ændre en tøddel på den oprindelige arabiske tekst«, som AT skriver, viser, for at sige det mildt, manglende realitetssans. Men indlægget var ikke uden underholdningsværdi.

Jørn Hendel, Hørsholm

Kommunisme ind ad bagdøren

Det er påfaldende, at ingen danske politikere kommer med forslag om, hvad der kan gøres for at bremse Kinas angreb på demokratiet og overtrædelse af menneskerettigheder i forbindelse med situationen i Hongkong.

Med alle de ulovligheder og magtovergreb på mindre lande som Kina har gang i i store dele af verden, er det indlysende, at det langsigtede mål er at få kommunismen indført ad vores bagdør. Det værste er, at det er finansieret af vores køb af kinesiske varer, og at det er vores efterkommere, der får problemerne.

Derfor bør alle verdens demokratier hurtigst muligt blive enige om at stoppe med at købe varer fra Kina. Det er det eneste sprog, der kan råbe regimet i Kina op og få det til melde kulør. I 1936 fik nazismen frit løb på grund af vores godtroenhed. Lad os tage ved lære af det!

Steen V. Skånstrøm, Nærum