Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Storbritannien trækker fremdeles EU rundt ved næsen

Storbritanniens premierminister, Theresa May, og tysklands kansler, Angela Merkel, taler med Donald Tusk forud for et møde om den seneste udsættelse af Brexit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kenzo Tribouillard / Reuters / Ritzau Scanpix

Brexit-farcen

Storbritannien trækker fremdeles EU rundt ved næsen, og endnu en gang er Brexit udsat. Fred dog være med det, hvis det ikke betyder, at englænderne åbenbart nu også skal til valgurnerne i forbindelse med det forestående valg til Europa-Parlamentet 26. maj, hvor England denne gang ikke har noget at skaffe.

Femte kolonne-typer som Boris Johnson, Jacob Rees-Mogg og ikke mindst Nigel Farage (uha-uha) toner allerede frem og får endnu en storhedstid som havkatten i hyttefadet. Bevar mig vel, men det skal jo nok blive morsomt, selv om vi helt sikkert kommer til at fortryde det.

For mit eget vedkommende har jeg omsider fået nok af briternes vægelsind og EUs visse-vasse ditto. Jeg er helt på linje med franske Macron, som dog heller ikke kunne mande sig op til at vise briterne den vintervej, som de selv er slået ind på.

Hvis englænderne nu også skal vælge nye medlemmer til Europa-Parlamentet, så er farcen fuldendt, og EU må for første gang nogensinde klare sig uden mig. Både englænderne og resten af EU er jo rent til grin. Lad falde, hvad ikke kan stå – og lad England blive stående tilbage på perronen, mens resten af EU rejser videre.

Steen Møller, Ebeltoft

Kom gerne med dokumentation, Bent Blüdnikow

P1 sender i øjeblikket podcast-serien »Bomben i Søllerødgade«, der undersøger, hvad der skete, da en bombe i 1992 sprang på Internationale Socialisters kontor på Nørrebro og slog et medlem af partiet ihjel. Serien har fået Berlingskes Bent Blüdnikow til tirsdag at kritisere serien, fordi, som han skriver, »intet tyder på, at der var tale om et attentat, men nok i højere grad, at gruppen selv syslede med bombetilvirkning«. Han bruger dette som løftestang til at konkludere, at »DR aldrig kommer ud af sin venstrepopulisme«.

Det er dog værd at bemærke, at serien ikke konkluderer på skyldsspørgsmålet, da det ikke har været muligt at få adgang til sagens akter hos politiet. Men at det tætteste, serien kommer på opklaringsarbejdet, er et interview med den nu pensionerede drabschef, Bent Hansen, der i 1992 stod for undersøgelsen af bombeeksplosionen. Han siger klart i serien, at politiets efterforskning har vist, at der ikke er belæg for den teori, at bomben skulle være selv-konstrueret - og at der følgelig heller ikke er mistanke om det.

Det kan næppe siges klarere. Men har Blüdnikow oplysninger, der dokumenterer andet, så læser jeg gerne om det her i avisen eller hører om det i radioen.

Thomas Buch-Andersen, kanalchef, P1

Verden er rent af lave

I den danske medieverden hagler ulykkerne ned over os. Først vil man nedlægge P8, som blandt andet er blevet promoveret fint af afdøde Master Fatman. Radio24syv står foran lukning, medmindre der foretages en feberredning i sidste øjeblik, og endelig som noget af det værste får Jørgen Leth nu ikke lov at tage til Frankrig for at kommentere Tour de France på sin sædvanlige originale og vidunderlige måde.

Tilbage er nu en overflod af klappe-kage-konkurrencer, fede landmænd på kur og stupide

solbrune ynglinge, der tumler rundt på fjerne hoteller i tredjeverdenslande, mens alt det, som er seriøst og foretages af virkelige professionelle kapaciteter, bliver nedspillet mere og mere.

Jo, verden er af lave.

Morten Riise-Knudsen, København

Gæt en valgdato

I Folketingets spørgetime tirsdag i denne uge var der et muntert sammenstød mellem Alternativets leder og statsministeren om det snarlige valg. Uffe Elbæk mente, at det måske var den sidste spørgetime inden valget, hvorefter Lars Løkke i sit indlæg, muntert og med pokeransigt, sagde: 'eller måske er vi igang med den næstsidste spørgetime.

Det sidste kunne betyde, at valget bliver udskrevet i næste uge tirsdag 16. april, men jeg tror nu, at Dronningens fødselsdag og påskehelligdagene vil blive skånet for valgkamp, så mit gæt er, at valget udskrives tirsdag 23. april til afholdelse tirsdag 14. maj. Efterfølgende vil der være lidt luft til 26. maj, hvor valget til Europa-Parlamentet sandsynligvis vil blive afholdt, og endelig som det, jeg er mest glad for, vil Folkemødet på Bornholm, 13.-16. juni, kunne afholdes i god afstand fra valgkampen.

Men vi får se, der er jo kun én finger, der kan trykke på valgknappen.

Jette Nielsen, Valby