Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Stop P-kælder under Dantes Plads

»Gad vide, hvem der har mod og mandshjerte samt »sund fornuft« til at stoppe P-kælderen under Dantes Plads.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard kom 24. august med læserbrevet: »Tre betingelser for en middelalderby til glæde for alle«.

Som det første punkt nævnes, at der skal være garanti for, at Middelalderbyens beboere med beboerlicens kan parkere i P-anlæg maks. 500 m fra egen bolig. Det kunne være på Israels Plads, ved Ophelia Plads eller i det kommende P-anlæg på Dantes Plads.

Den sidst nævnte mulighed må vække forundring, da en byggetilladelse endnu ikke er givet, men tværtimod afslået, da der ikke er aftaler om omlægning af vand, kloak, høj- og lavspændingsledninger, TV-kabler mm, da der ikke er aftaler med en entreprenør, da der ikke er planlagt beboerparkering på Dantes Plads, da der har været talrige protester fra beboere, erhvervsdrivende, omliggende museer, Cyklistforbundet, Carlsbergfondet, Foreningen Hovedstadens Forskønnelse og mange andre, da anlæggelse og drift af et P-anlæg vil give svær forurening i området med mange børn og unge, da de trafikale forhold allerede nu er meget problematiske - uden de kalkulerede udefrakommende 1.000 biler ind og ud fra et P-anlæg – og da BLOX-parkeringen med 350 P-pladser 280 m borte har haft en belægning på 3,2 pct i det første år og lavere under coronakrisen.

Hvis ansvarsbevidste politikere vil »glæde alle«, så bør de eksisterende parkeringsmuligheder benyttes før, man overhovedet giver tilladelse til et nyt anlæg med baggrund i et ti år gammelt og nu helt utidssvarende P-anlæg.

Gad vide, hvem der har mod og mandshjerte samt »sund fornuft« til at stoppe P-kælderen under Dantes Plads. Og måske alternativt foreslå en P-kælder/ et P-anlæg der, hvor Metro eller S-tog har endestationer, så de dyrt etablerede anlæg kan blive benyttet og dermed give mere mening. Jette Ingerslev, Dantes Plads