Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Stop ikke landsholdets deltagelse i Qatar

»FIFA tildelte afholdelsen af mesterskabet til Qatar allerede i 2010, så man har haft rig lejlighed til fra politisk side at råbe op,« skriver Palle Reimer i forbindelse med diskussionen om en eventuel boykot af VM-2022. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu da vores dygtige fodboldspillere har kvalificeret sig til slutrunden i verdensmesterskaberne i fodbold, der afholdes i Qatar i 2022, så vågner lige pludselig vores folketing op. Navnlig Karsten Hønge fra SF, der kaldte ministeren i samråd om emnet. Hønge mener, at Danmark skal boykotte mesterskaberne. Årsagen er de usle menneskeretslige forhold, befolkningen har, samt dårlig behandling af arbejderne, som har bygget stadionerne til afholdelse af denne store begivenhed.

FIFA tildelte afholdelsen af mesterskabet til Qatar allerede i 2010, så man har haft rig lejlighed til fra politisk side at råbe op, også Karsten Hønge har haft 12 år til at reagere, og jeg synes ikke, at sporten skal bruges til at tage stilling til forholdene i det land, der skal spilles i, det må være rent politisk, hvis man har noget imod landet, som i dette tilfælde er Qatar.

Man skulle snarere se på FIFA, hvem husker ikke præsident Sepp Blatter, som modtog bestikkelse og måtte gå af, og den nye præsident Gianni Infantino er nok ikke bedre, så det er FIFA, man skal have fokus på.

Men hvor var politikerne, da den store moske i Rovsingsgade blev bygget i 2014? 227 millioner kroner kom fra Qatar. Da var der ingen poltikere, der protesterede, heller ikke Karsten Hønge, så hvad er problemmet med at spille fodbold i Qatar nu, set med sportslige øjne?

I vores handel med Qatar har vi i øvrigt et handelsunderskud på 2,1 milliard kroner, så mon ikke politikerne skal gribe i egen barm. I Presselogen hørte man readaktører, som også har svigtet i de 12 år, som er gået. Der sidder de og ved ikke, hvilket ben de skal stå på. Jeg håber, at de forbliver loyale over for sporten, og lad os håbe, at Danmarks dygtigste fodboldhold igennem tiden bliver verdensmestre i 2022, også selvom det er i Qatar.

Palle Reimer, Nyborg

Giver røde ører grøn politik?

Med henvisning til den liberale grundholdning, ifølge hvilken markedet er bedst til at regulere, har borgerlige politikere i årtier forhindret den politiske prioritering af grøn omstilling. Nu har nogle af dem så endelig fået røde ører og er begyndt at sige, at de vil være grønne. Betyder det, at deres politik og tankegang er blevet grøn for alvor? Nej, for det er virkelig svært for liberale at erkende, at deres ideologi står i vejen for løsningerne i miljø- og klimapolitikken. Kære læser, tænk på det til kommunalvalget, hvis du ønsker grønne fremskridt i Danmark.

Hans Emborg Bünemann, Frederiksberg

Så blev det omsider jul

Julen indfinder sig i almanakken 24. december, blot ikke i detailhandlen. For få år siden blev julehandlen indledt i efterårsferien af de landsdækkende kæder med stabler af alle mulige julevarer. I år er det sket inden efterårsferien. Lemmingeeffekten pga. ønsket om ikke at komme sidst er baggrunden for denne besynderlige tidsprioritering.

Over de næste seks uger samler varerne støv, og det rystes først af, når det egentlige julesalg foregår. I mellemtiden kunne andre relevante varer blive præsenteret og forøge omsætning, overskud og opsving. Personalet, kunderne og turisterne undrer sig.

Julen varer som bekendt til påske, og den falder i uge 15 medio April 2022. Det tegner så til, at vi har fejret julen i godt seks måneder. Fortsætter dette kapløb, udvandes traditionen og konceptet. Skulle en let juletræthed indfinde sig inden juleaften, overrasker det nok ikke mange. Julen varer længe og koster mange penge. God jul ønskes alle på forhånd og bagkant.

Holger Overgaard Andersen, Vedbæk

Radikale snobber

De Radikale går nu ind for kvindekvoter på bestyrelsesposter. Jeg forstår ikke det voldsomme snobberi, der er tale om i forbindelse med kvindekvoter. Kvoterne er jo åbenbart kun interessante i forbindelse med behagelige indendørs erhverv som bestyrelsesmedlem, forsker og deslige.

Men regeringen har jo – særdeles rimeligt mener jeg – meldt ud, at den gerne vil øge respekten for håndens arbejdere. Derfor synes jeg, at De Radikale i stedet for kvindekvoter på disse erhverv passende kunne arbejde for kvindekvoter på erhverv som stilladsarbejder, renovationsarbejder, langturschauffør, borebisse og frontsoldat. Det ville også skabe langt større respekt for de kvinder, der vælger at tage sådanne stillinger, de kan opnå via en kvote.

Steen Ehlers, Birkerød