Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Støjbergs aprilsnar?

»Uanset hvilken tro man bekender sig til, skal det da ikke være lovligt at udsætte børn for sådan et helt unødvendigt, smertefuldt og livsændrende indgreb,« skriver Helle Marckmann om omskæring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ronen Zvulun / Ritzau Scanpix

Jeg troede ærlig talt, at der var tale om aprilsnar, da jeg læste om Inger Støjbergs idé om at skelne mellem omskæring af jødiske og muslimske drengebørn.

Uanset hvilken tro man bekender sig til, skal det da ikke være lovligt at udsætte børn for sådan et helt unødvendigt, smertefuldt og livsændrende indgreb.

Da omskæring af piger blev forbudt, var der ingen, der talte om tro. Det drejede sig udelukkende om beskyttelse af pigerne, og sådan bør det også være i denne sag.

Helle Marckmann, Dragør

Fornem indsats i vaccinationscenter

Ovenpå påsken har jeg lyst til at komme med en lille positiv kommentar. Jeg har sammen med min søde kone, Nanna, besøgt corona-testcentret i Ballerup adskillige gange, og forleden var det hendes tur til at få sin første vaccination i et vaccinationscenter et andet sted i Ballerup. Det vil selvfølgelig være for meget at forvente, at vi blev vaccineret samtidigt, men der er jo også kun 2x1/2 times transport.

Men nu til det positive. Alt er utrolig professionelt arrangeret. Meget tydelig vejvisning på store gule skilte til både P-pladser og indgang til de store lagerlokaler, hvor det hele foregår. Men ikke nok med det. Man bliver mødt af meget venlige, smilende mennesker, der sørger for, at man går det rigtige sted hen, får sprittet hænder og får tjekket sundhedskort.

Inde i selve test- og vaccinationsområderne er der nye mennesker, der ligeledes storsmilende, muntre og hjælpsomme leder en på vej og foretager test, respektive vaccination. I det sidste tilfælde bliver man venligt ledt videre til et venterum, hvor man skal sidde et kvarter i tilfælde af eventuel utilpashed. Derefter bliver man lige så venligt lukket ud det rigtige sted, og med god skiltning lykkes det også at finde frem til bilen. Basalt set kunne det jo godt opfattes som ret dødssygt at stå og forklare eller gøre det samme dag ud og dag ind. Men det er helt klart, at man har sat sig for, at det skal være en positiv oplevelse for alle. Og når de ansatte er glade og fornøjede, bliver »kunderne« det også og vice versa.

En stor tak og anerkendelse skal derfor lyde herfra til de dygtige og muntre mennesker, der hjælper os igennem nogle i øvrigt lidt forstemmende tider.

Med venlig hilsen til alle på Ballerups test- og vaccinationscentre.

Finn Surlyk, Ørholm

Sommertid

Kære Henning Jensen

Du glæder dig i et læserbrev her i avisen over sommertiden, men når du skriver ved 7-tiden, så er klokken kun 6, og når du skriver ved 20-tiden, så er klokken kun 19!

Med behørig hensyn til bl.a. arbejdstid står det enhver frit at stå op og gå i seng, når man ønsker det, både i henhold til den korrigerede sommertid og normaltid, som jo er bestemt af vores geografiske placering.

Lars Poulsen, Frederiksberg

Dansk Erhverv ignorerer humaniora

Dansk Erhverv har som bekendt anbefalet, at SU for kandidatstuderende omlægges til lån frem for stipendium. Forslaget er kontroversielt. Af mange årsager. Men først og fremmest af den mest øjensynlige kendsgerning, at deres argumentation og dokumenterede beregninger er støbt omkring en præmis, hvor landets humanistiske fakulteter helt er set bort fra.

Det er notorisk velkendt, at Dansk Erhverv som arbejdsgiverforening bl.a. støtter og repræsenterer den erhvervsrettede del af uddannelsessektoren. Således uddannelser, hvor vellønnede studiejobs er virkeligheden for størstedelen af de studerende, og et job med overenskomstaftalt kandidatløn venter efter endt eksamen. Her ville et lånebaseret SU-system rent teoretisk kunne forsvares. Men det er langtfra den samme virkelighed, som mange humaniorastuderende oplever.

Afhængig af brancheorganisationen har arbejdsgivere og arbejdslivet i kultur- og oplevelsesindustrien en langt mindre grad af struktur og etablering end i andre dele af erhvervslivet. Studiejobs vil ofte være erstattet af ulønnet praktik. Dermed fremstår Dansk Erhverv enormt utroværdige, da de hævder at kunne anbefale deres model for hele Danmark, men i hemmelighed kun baserer tankerne på udvalgte dele af samfundet.

Kristian Marstal, København