Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Stands hadet til København

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) og resten af regeringen samt støttepartiet Dansk Folkepartis udflytningsplaner skaber splid i Danmark, mener Mogens Nørgaard Olesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Gennem de sidste fire år er Danmark i mere end én forstand spaltet i to dele – øst og vest for Storebælt. Det britiske folk er splittet på grund af Brexit-stridigheder, men noget tilsvarende er ved at ske i Danmark. Det er det systematiske had til København, som navnlig ét parti fører sig frem med, men som også har opbakning fra andre partier. Dette triste og usunde had synes desværre at brede sig mere og mere.

Først var der det voldsomme angreb på statslige arbejdspladser, som skulle flyttes langt væk fra København. Spild af penge og ekspertise, men det blev gennemført med hård hånd uden menneskelige hensyn. Det var næsten som da Stalin flyttede rundt med millioner af sovjetborgere i 1930erne. Påskuddet om, at sådan bragte man Danmark i balance, var et stort bedrag.

Men denne deportationspolitik vil man åbenbart fortsætte, og hvor en radiostation skal ligge er også blevet et led i denne nedgøring af alt, hvad der foregår i København. Det er i hvert fald ikke sådan, man skaffer balance i Danmark. Tværtimod! For på den måde er det lykkedes en stor del af folketingspolitikerne at skabe splid i den danske befolkning. Det er ikke en sådan politik, vi har brug for. København er hele Danmarks hovedstad, og København skal kunne konkurrere med andre store byer i nærheden som fx Stockholm, Hamburg og Berlin.

Desuden er det meget underligt, at alt bare skal flyttes vestpå til Jylland – har man glemt, at Bornholm også er en vigtig del af Danmark? Stands hadet til København, og lad os alle være glade for vor skønne hovedstad og støtte den. Vi er i europæisk forstand så lille et land, at splittelse og mistro er gift for vor fælles fremtid. Mogens Nørgaard Olesen, Frederiksværk