Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Socialdemokratisk iscenesættelse

»Talen fra statsministeren - stadig i korrekt »bedemands«-habit - forekommer mig (som er gammel og risikoudsat) en gang smukke, alvorstunge, velmenende floskler,« skriver Bodil Brændstrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Efter det seneste pressemøde i statsministeriet kan jeg næsten ikke rumme mere af den systematiske socialdemokratiske »iscenesættelse« af statsministeren m.fl. deltagere.

Talen fra statsministeren – stadig i korrekt »bedemands«-habit - forekommer mig (som er gammel og risikoudsat) en gang smukke, alvorstunge, velmenende floskler.

Det store hensyn til smittefaren, risikoen for dødsfald og sundhedssystemets sammenbrud skal i virkeligheden skjule det faktum, at vores sundhedssystem i forvejen var utilstrækkeligt.

Den unødvendigt brutale nedlukning af erhvervslivet giver regeringen anledning til »generøst« at lave redningspakker baseret på enorme udlandslån (hvorfor mon Anker Jørgensens tid melder sig i erindringen?)

De gamle på plejehjem og i hjemmeplejen smitter ingen, og deres ægtefæller, som er forment adgang, holder sig også isolerede. Derfor er de kun udsat for smitte fra personalet, der bevæger sig frit omkring, og som også kan smitte uden at have symptomer.

Jeg har frabedt mig hjemmehjælp af samme grund og klarer mig med de nødvendige pauser, men hvad med dem, der har brug for personlig pleje?

Som gammel og andre i risikozone må man med denne strategi se frem til isolation, indtil en vaccine er tilgængelig – om et års tid – hvis vi lever så længe.  Tak for »omsorgen«.

Mette Frederiksens dagsorden er at holde hånden over »sin« velfærdsstat og lade det erhvervsliv, der er det eneste, der kan betale gildet, se unødvendigt strenge tider og konkurser i møde.

Der er intet nyt i dette, men man må indrømme, at iscenesættelsen og koreografien er godt lavet.

Bodil Brændstrup, Holte