Snyd - igen, igen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi ser nu igen/igen en af de kære folketingsmedlemmer snyde på vægten med henyn til skjulte bidrag. Hver gang har de pågældende et hav af undskyldninger og forsøger at kaste aben videre.

Men helt ærligt. De er naturligvis udmærket bekendt med de nævnte forhold og vil i første omgang alene forsøge at skjule, at personer og/eller organisationer ønsker at påvirke de pågældende folketingsmedlemmers arbejde i Folketinget.

Hvorfor går disse lovovertrædere fri for en form for straf. De er bevidst om deres ulovligheder. Overtræder de love, som de selv har været med til at vedtage, må det have konsekvenser. Både økonomisk for de pågældende, og politisk, f.eks. karantæne fra det politiske arbejde i en vis periode.

Hvis vi andre kører på cykel mod ensretningen på en stille villavej en søndag formiddag i kirketiden eller er fem minutter bagud med at tænde baglygten på den tohjulede, så vanker der et girokort på 1.000 kr.

I øvrigt burde det måske tages op til debat, om ikke alle former for økonomiske bidrag til politikere burde forbydes eller væsentligt begrænses.

Det giver jo en form for demokratisk skævvridning, når visse personer og partier pumpes med penge alene med henblik på at få de pågældendes mening drejet i en bestemt retning.

Det virker usmageligt!