Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Skal min pension bruges til at finansiere Arne-pensionen?

»Nu synes jeg, at ministrene skylder mig et klart svar på, om ATP, PFA og Akademikerpension, fra hvilke jeg modtager pension, skal betale til Arne-pensionen,« skriver Aksel Jørgensen. Her hilser statsministeren på Arne, der lægger navn til pensionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskæftigelsesministeren og skatteministeren taler hele tiden om bankerne, når de taler om, at Arne-pensionen skal finansieres med et samfundsbidrag fra finanssektoren. Men ifølge Jeppe Christiansens nylige indspark i denne avis består finanssektoren af meget andet end bankerne blandt andet pensionsselskaberne.

Så nu synes jeg, at ministrene skylder mig et klart svar på, om ATP, PFA og Akademikerpension, fra hvilke jeg modtager pension, skal betale til Arne-pensionen. Hvis ja, vil jeg gerne oplyses om, hvorledes disse pensionsselskaber og jeg har handlet forkert under finanskrisen, siden vi skal pålægges denne strafskat.

Aksel Jørgensen, pensionist, Roskilde

»Gud er død!« – Nietzsche

Jeg var lige kommet i 7. klasse. Mange nye ting skulle til at ske. Konfirmationsforberedelsen var en af dem. Langt de fleste skulle konfirmeres. Mega fedt! Jeg havde konfirmationsforberedelse en gang ugentligt. Timerne føltes lange og udmattende. Der var kun tre ud af de i alt 25 elever i lokalet, der lignede nogen, der faktisk gad at være der. Resten? De så ud som om de bare ville have der overstået. Når jeg spurgte dem, hvorfor de skulle konfirmeres, kom de ofte med svaret »Det gør alle andre jo«.

Konfirmationsforberedelse skal ikke være en del af grundskolen. Jeg oplever, at der er mange elever, der ikke tager stilling til religion, hvilket er ærgerligt. Jeg mener, hvis konfirmationsforberedelsen ligger uden for skoletiden begynder elever rent faktisk at tage stilling til, hvorvidt de ønsker at blive konfirmeret. Konfirmationsforberedelsen er bare blevet de timer, hvor vi drikker saftevand og spiser boller, vel vidende, at vi kunne slippe for de ekstra tysktimer. Dét er netop derfor, vi ikke tager stilling. Hvis forberedelsen lå uden for skoletiden, så kunne vi måske, bare måske, begynde at tage stilling til, om kristendommen virkeligt betyder »så meget«.

Det kan da ikke passe, at vi unge ikke tager stilling til, om vi reelt vil konfirmeres, men derimod bare gør »som alle andre«.

Er vi bange for, at hvis vi ikke opdrager alle elever gennem konfirmationsforberedelse, er vi ikke fortsat et kristent land? Se dig dog omkring! Kig ud over din egen lille næsetip i din egen lille verden og anerkend, at vi kun holder fast i vores traditioner og ikke vores tro!

Men ja, vi er da et kristent land. Vi skal da sikre vores kristne værdier! Vi har fået sådan en forståelse af, at man må tro på lige, hvad man vil, men vi får fra barnsben at vide, at kristendommen er den bedste. For vi har religionsfrihed, ikke religionslighed, desværre.

Konfirmationsforberedelsen kunne foregå efter skole eller i weekender, ligesom når du interesserer dig for fodbold, så må det ligeledes ligge udenfor skoletiden.

Laura Drachmann Poulsen, lokalformand for Danske Skoleelever, Midtjylland

Støjberg og Frederiksen

Med de nye meningsmålinger, der indikerer, at Inger Støjberg vil storme ind i Folketinget, skulle man så ikke på tinge starte med at fundere over, hvorfor hun har denne massive støtte?

Når partiet end ikke har nogen politik, ej heller nogle kandidater, er det for mig at se et vink med en vognstang. Danskerne ønskede IKKE den rigsretssag, som kostede så ufattelig mange penge.

Inger Støjberg var alene, uden sine egne til at støtte. Ja! Hun havde begået fejl, men stod ved sin overbevisning om den beslutning, som blev taget.

Mette Frederiksen har dræbt et helt erhverv, der er fortiet og løjet i denne sag, men hun har en hel hær af støtter bag sig. Men hun står ikke ved sine valg, men kryber i skjul. Hun gjorde ET menneske til syndebuk, nemlig Mogens Jensen, så denne sag bliver bare lukket ned, uden nogle konsekvenser for hende.

Lad det stået øjeblik. Jeg tror blot, at vi viser vores foragt ….

Inge Nøhr, Nærum

Lukkede kraftværker

I Berlingske den 3. august fortæller professor Marie Münster om problemet med elpriser i Norden: »Så der er et mismatch mellem forbrug og produktion. Nordpå har man masser af billig strøm, set i forhold til ens forbrug. Men med manglende transmissionskapacitet kan man ikke sende det videre sydpå, hvor prisen er høj på grund af et stort forbrug i forhold til produktionen.«

Den manglende forklaring: der mangler stabil produktion i syd, fordi man har lukket seks kernereaktorer, som stadig kunne have været i drift.

Bertel Lohmann Andersen, Lyngby