Singlelivet er skønt, Emilia van Hauen

Emilia Van Hauen Fold sammen
Læs mere
Foto: Emilia Van Hauen

Ensomhed? Ikke her, van Hauen. Nu ved jeg jo ikke, hvor gammel/ung du er, Emilia van Hauen, men du er nok ikke så alderstegen, når du kan skrive, som du gør. Jeg blev enke for 11 år siden og har også siden da haft en kæreste, eller hvad det nu hedder i min aldersklasse. Det holdt desværre ikke, og det er nok heller ikke så smart at flytte sammen, når man er ældre.

Den ensomhedsfølelse, du beskriver, lider jeg absolut ikke af. Har masser af gode venner, masser af interesser, rejser meget, skriver, som du kan se, masser af læserbreve, er besøgsven hos en gammel dame, har en dejlig hund og mit hus, der skal passes. Har også børn og børnebørn, som det er dejligt at være sammen med. Jeg er lykkelig for mit singleliv, der giver mig tid til alle ovennævnte ting uden at skulle have dårlig samvittighed over for en partner.

Men jeg tænker som du: Der er måske, hvis jeg er heldig, endnu en mand til mig, som jeg kan dele resten af livet med. Jeg leder ikke aktivt efter ham. Dukker der én op, ville det da være dejligt, men i min alder (70 år) er det nok ikke så troligt. Mænd bliver mærkeligt inaktive med alderen. Og så er det nok, som du også skriver, rigtigt, at mænd vil have yngre kvinder. Men jeg er alt for aktiv til en mand, der er op til ti år ældre end jeg og ikke holder sig godt med motion og sørger for at fremtræde soigneret.

Jeg er ikke, som du, opvokset med et frit kønsliv og går ikke i kanen med den første den bedste. Igen, der er heller ikke så mange, der byder sig til i min alder. Jeg har skam haft tilbud fra yngre mænd, der er blevet overrasket, når de har fået min alder at vide, men det gider jeg ikke, for hvad har jeg dog til fælles med dem? Næh du, singlelivet, det ved man, hvad er. En fri og skøn tilværelse til at være sig selv. Hvad er det nu, det hedder? Because you are worth it.

Brita Dalsgaard Boolsen, Bakkedal 15 b, Mikkelborg, 2980 Kokkedal