Kære justitsminister
Vil du og dit parti gerne have min stemme ved det forestående folketingsvalg?
Jeg kan forestille mig, at du hertil vil svare »ja tak«.
I så fald vil jeg også gerne forvente – ja måske - forlange noget af partiet. Det konservative Folkeparti er jo partiet, hvis fornemste opgave bl.a. er et trygt Danmark uden terror og umotiveret vold, en streng justitspolitik, hvor kriminelle straffes konsekvent og hårdt.
I det område, hvor jeg bor, er vi beboere særdeles plaget af indbrud samt vandalisme og tyveri fra biler. Det har stået på over en længere periode - og det er som om, at det ingen ende vil tage. Indbrudstyvene invaderer vore hjem, stjæler vore ejendele og smutter igen – med eller uden dna-spor. Vagtselskaberne melder til kunderne om indbruddene. Politiet kommer og optager rapport. Forsikringsselskaberne hæver forsikringspræmierne. og Indbruddende fortsætter. De ubudne gæster har alt for let spil. Der er ingen konsekvens. Efter to måneder meddeler politiet, at sagerne er henlagt.
Så kære Søren Pape, jeg vil foreslå dig at lade handling følge ord. De store talers tid er gået på datoen. Nu skal der handles. Lad f.eks. politiet blive synlig på gader og stræder – gerne til fods. Også i udsatte områder. Det vil få mig til at føle mig mere sikker og uden tvivl også virke ganske afskrækkende på de mennesker, som ikke vil os det godt. Og følg det hele op med passende love.
Jeg ønsker dig et godt valg.
Kirsten Buch, Hørsholm
Et karakterløst samfund
Hvis man kan lide Pavlovs hunde, eller stimuli/reaktion, som det så smukt hedder, vil man naturligvis også gå ind for et karaktersystem. På bedste adfærdspsykologisk vis skal det straffe og belønne elever ud fra deres færdigheder.
Vi kender resultatet af dette system: Et stress-samfund, 12-tals piger, fokus på manglende opdragelse – ja, en skole, hvor de ambitiøse ikke kan udfolde sig og de dorske ikke gider udfolde sig. Samfundet, velfærden, eleverne - vi er alle tabere i den nuværende model.
Ude i virkeligheden mødes man af de barske realiteter. Her findes der pludselig ingen evaluator, der gives ingen karakter for den gode eller dårlige gerning og hvem har i øvrigt ret til at opdrage andre? Den mentalitet skal trækkes ind i klasseværelset.
Via grundlæggende forståelse og respekt for, at livet leves uden sikkerhedsnet, vil flere elever hurtigere indse, at det belønner sig at blive god til noget. Læreren skal fortsat undervise på en pædagogisk måde, men uden at være katalysator for at eleverne har en politisk fastsat performance. Nogle vil være langsomme, andre hurtige, men jeg har en tro på, at alle vil være ansvarlige.
Mikkel Skipper, Ballerup
Fuld opbakning til sundhedspersonalets protester
Efter 45 år, hvor jeg kun periferisk har været i nærheden af vort sundhedsvæsen, skulle jeg igen på operationsbordet med ny hofte.
Ind onsdag, ud torsdag. Jeg oplevede et dygtigt personale, der løb livet af sig, en masse informationer, man kun fatter lidt af efter fuld narkose. NU må der stoppes op og tænkes efter, der har været besparelser nok. Man fik helt stress af at se dem løbe rundt, og på trods af det, talte de venligt indbyrdes og forsøgte det samme til os patienter. Men hvis de i sundhedssektoren har fået nok, er det fuldt ud forståeligt. Sparerunder skal stoppes og de skal stoppes nu.
Helle Walther, Helsingør
Northstream 2
Uffe Ellemann-Jensen argumenterer i Berlingske endnu en gang imod Tysklands og andre EU-landes accept af Northstream 2. Og hans synspunkter deles af andre »høge«, når det gælder Rusland-politikken. Fornuften og klogskaben taler imidlertid for et ja til projektet. Willy Brandts gamle argument om fred og »Wandel durch Handel«, gensidig afhængighed og kontakter, gælder i højeste grad også i dag. Vi har brug for gassen i kampen mod klimaforandringerne. Og vi er i dag meget bedre polstret, skulle det helt usandsynlige ske, at gassen via Nordsøen skulle stoppe.
Søren Riishøj, Frederiksberg