Sikkerhedsbranchen: Privatiser politiopgaver, Søren Pape

Sikkerhedsbranchen kunne overtage opgaver som paskontrol og ubevæbnede opgaver, mener branchens direktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Justitsministeriet udsendte 24. august en pressemeddelelse om, at en gruppe politistuderende får forlænget deres praktiske tjeneste for at kunne hjælpe politiet, mens bandekonflikterne buldrer. Som de fleste danskere har jeg efterhånden vænnet mig til disse små og spredte forsøg på at aflaste den overbebyrdede politistyrke, men pressemeddelelsens citat fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fik mig alligevel op af stolen. For det er jo ikke hver dag, man ser en justitsminister skjule dele af sandheden.

»Jeg har aldrig lagt skjul på, at dansk politi i disse år er hårdt spændt for. Og vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at få løst den udfordring,« lød det fra ministeren. Men jeg ved, at han ved bedre. Jeg har nemlig gentagne gange, både skriftligt og direkte til hans ansigt og så sent som tidligere i august, fortalt ham, hvordan den private sikkerhedsbranche kan frigøre helt op til 1.000 politiårsværk ved at overtage sekundære opgaver som paskontrol og ubevæbnet bevogtning. Jeg har tegnet og fortalt og givet eksempler fra de af vores nabolande, hvor sådanne ordninger fungerer til alles tilfredshed.

Nu taler jeg igen direkte til dig, Søren Pape Poulsen – denne gang med læserne som vidner: Jeg synes, du taler mod bedre vidende. En ting er, at du ikke vil benytte dig af den enorme ressource, som vagt- og sikkerhedsvirksomhederne kan stille til rådighed, men hvordan kan du se danskerne i øjnene og sige, at du gør alt hvad du kan, når du ikke vender hver en sten og seriøst overvejer hver en mulighed? Synes du ikke, du skylder danskerne sandheden? Eller endnu bedre: At du begynder at efterleve dit eget citat ved virkelig at afprøve alle muligheder? Vi står som altid til rådighed både dag og nat.