Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Sådan kan rød blok finansiere sine mange valgløfter: indfør skat på hunde

PLUS PFS Forbrug. Din hund kan også blive solskoldet
Når rød blok skal finansiere valgets utallige løfter, kan man beskatte hunde, skriver Søren Bech. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Genindfør hundeskatten

Slagsmålet om finansiering af valgets utallige løfter inden for rød blok nærmer sig bristepunktet, for hvor skal pengene komme fra? Tillad mig da at bringe et ubelyst forslag for skatteinddrivelse, nemlig skat på hunde.

Skatten kan nemt og effektivt inddrives på samme måde over forsikringen, som misundelsesskatten på lystfartøjer. Skatten vil utvivlsomt reducere bestanden af hunde, hvilket kun kan have en miljøforbedrende effekt  i form af mindre støj og efterladenskaber på stier og veje. Samtidig mindsker det den miljøbelastende produktion af hundefoder, der bliver mindre plastic til emballage etc. Og en CO2-reduktion ej at forglemme. Med andre ord, en ren win-win-situation. Hvad venter I på?

Søren Bech, Ølstykke.

Satiretegninger

Gennem det meste af mit efterhånden lange liv, har jeg læst International Herald Tribune / New York Times, i mine øjne verdens bedste avis. Jeg glædede mig altid til at komme frem til siden med dagens satiretegning, der spiddede den aktuelle politiske situation. Nogle gange genialt, altid intelligent og befriende humoristisk. Nu har en moraliserende folkemængde rejst sig, og det er lykkedes de evigt vrede på de sociale medier at få lukket munden / pennen hos tegnerne. Avisen vil ikke længere bringe satiretegninger. Endnu en nødvendig stemme / streg er forsvundet.

Nellie Vierhout, Espergærde

Plaststrips

I den netop overståede valgkamp har fokus fra flere sider af det politiske spektrum været på klima og miljø. Al ære og respekt for det.

Der debatteres om plast i verdenshavene, Greta Thunberg får nærmest gudestatus o.s.v. o.s.v.

Hvor er alle de håbefulde kandidater til Europa-Parlamentet og Folketinget, når deres plakater igen skal fjernes? At plakaterne hænger og flagrer langt efter deadline er en ting, jeg godt kan leve med, men ... overalt på lygtepæle og vejtræer efterlades i tusindvis af plaststrips. Hvor længe er de om at forgå? Formentlig hænger de der stadig, når diverse politikere er gået på pension. Jeg bor selv i nærheden af Frederiksberg Allé, hvor der for ikke så længe siden er plantet nye træer og hvad ser jeg her: Strips på stammerne.

Kan I så se at få jeres hjælpere ud at fjerne alle disse strips eller gør det selv for at gå foran med et godt eksempel. I modsat fald må jeg konstatere, at der er en del miljøsvin, som fremover får deres daglige gang på Christiansborg.

Kirsten Pedersen, København

En ny begyndelse

Det største problem i de nuværende forhandlinger om regeringsdannelse er, at Socialdemokratiet og de Radikale er borgerlige partier, mens Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti er lønarbejderorienterede i et eller andet omfang. At partier, med grundlæggende forskellige opfattelser af formålet med en regering, skulle kunne samarbejde er utænkeligt. Det har de oven i købet overbevisende selv demonstreret for få år siden.

Der er kun to muligheder for regeringsdannelsen. Enten en socialdemokratisk mindretalsregering eller en fortsættelse af Venstreregeringen med støtte fra de Radikale eller Socialdemokratiet. Hvis der skulle findes en tredje vej, ville det forudsætte et socialdemokratisk paradigmeskift fra blå til rød. Det er der intet, der tyder på skulle være en mulighed. Desværre.

Jørgen Villy Madsen, Jægerspris

Teatertosse eller klimatosse?

For mange år siden gik der en dansk film ved navn »Teatertosset« med Marguerite Viby. Jeg kom til at tænke på den, da jeg i Berlingske 11. juni læste teaterdirektør Jon Stephensens Indspark, hvor han påstår, at Dansk Folkeparti »tabte« folketingsvalget, fordi de ikke var klimatosser, altså ikke tog klimaet hysterisk nok. Det havde nemlig en respekteret kommunikationsekspert sagt til ham, at DF ville - altså »tabe« valget.

Jeg kan oplyse Jon Stephensen og eksperten om, at når jeg for første gang ikke stemte på DF, var det fordi, jeg ikke vidste, om Thulesen Dahl var rød eller blå, og min stemme skulle i hvert fald ikke tilfalde de røde. Partiets klimapolitik er jeg tilfreds med, jeg er nemlig ikke klimatosse / hysterisk.

Faktisk kunne det være interessant at vide, hvor mange frafaldne DF-vælgere, der havde det som jeg.

Hurra for ordet klimatosse.

Else Johannessen, Kgs. Lyngby

Knyt sylten, Oxfeldt

Danmarks Radio forstår det ikke på trods af utallige henvendelser, men de øvrige danske medier burde forstå, at det er totalt uinteressant at høre på, hvad politiets fagforeningsformand mener om Rasmus Paludan og ytringsfriheden i Danmark. Lad os i stedet høre, hvad politiet mener, altså den ansvarlige politiledelse i Danmark, hvis politikerne har pålagt politiet opgaver som politiet ikke kan klare at løse.

John Larsson, Hillerød