Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

S manipuleres af DF for åbent tæppe

Mette Frederiksen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da partilederne dagen derpå deltog ved et debatmøde i publicist-klubben - en event, der blev transmitteret både på DR og TV 2 - forekom de mest dramatiske øjeblikke tidspunkterne, hvor DFs Thulesen Dahl gang på gang konfronterede Socialdemokratiets Mette Frederiksen med den grundfortolkning, at DF havde fået halveret sine vælgere, fordi Mette havde lovet at bevare den stramme kurs i udlændingepolitikken.

Han proklamerede selvhøjtideligt, at hans opgave som demokratisk repræsentant over for sine vælgere nu blev at holde Mette Frederiksen fast på dette løfte.

Det pinagtige forekom at være, at S-formanden gang på gang så ud til - skyldbetynget - at acceptere denne projektion. Som en anden hypnotisør forsøger DF-formanden med manipulationer og besværgelser at holde det ny ledende »folkepartis« leder fast på, at vælgernes partiskift ikke er lig med et holdningskift. Hvem forstår dette psykologiske knæfald?

Det virker dæmonisk. Som ubevidste transaktioner under den logiske og klare bevidstheds grænse. Ved valget mistede Socialdemokraterne 0.4 pct. af deres vælgertilslutning fra 2015. Hvis de udvandrende 12.4 pct. vælgere fra DF er gået til S, så er det noget, der er foregået inde i Mette Frederiksens og Sass Larsens hoveder, thi det er vel åbenbart for enhver, at DF-vælgernes exodus er gået til de tre borgerlige partier Venstre, de Konservative og Nye Borgerlige.

Derfor må det nu være Socialdemokratiets både sociale og demokratiske opgave at støtte op om det tydelige flertal for tilbagerulningen af bl.a. den absurde udvikling med fremmedgørende særregler, der i årevis har forhindret danske statsborgere i - her til lands - at kunne leve selvfølgeligt sammen med deres udenlandske ægtefæller, især dem med medbragte børn fra tidligere »udanske« ægteskaber.

På nævnte debatmøde sagde Mette Frederiksen mut til Thulesen Dahl, at danskerne vel ikke ville se det som et løftebrud, hvis de »vel omkring 63 udviste børn - som thailandske Mint - blev hentet tilbage«. Tallet er langt højere. Ifølge Venstres heroisk-angrende Birthe Rønn Hornbech, tidligere minister for integration, har den danske stat udvist mere end 800 sammenbragte børn fra disse stakkels ægtepar med den begrundelse, at man ikke skønnede børnene integrerbare. Det synes på tide, at socialdemokraterne genopstår som de »farveblinde« familiemennesker, de altid har været? Jeppe Marsling, Kbh. SV