S-kandidat: Det er en kæmpe udfordring, at Enhedslisten vil gøre det umuligt at komme rundt i København med bil

»Enhedslisten vil gøre det mere eller mindre umuligt for almindelige indbyggere i København at komme rundt i byen med bil.« Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gang på gang læser jeg om, hvordan Enhedslisten vil gøre det mere og mere umuligt at bevæge sig rundt i København med bil. Seneste bidrag til hetzen mod bilerne er et ønske om at indsnævre de store veje i byen for på den måde at skabe mere plads til cyklisterne.

Det er en kæmpe udfordring, at Enhedslisten vil gøre det mere eller mindre umuligt for almindelige indbyggere i København at komme rundt i byen med bil – vi er mange, som ikke kan få hverdagen til at fungere uden en bil. Hertil kommer, at Enhedslistens ønske om at fjerne bilerne fra byen er dødsstødet til vores håndværkere, som skal kunne komme rundt i byen.

Hvis vi vil mindske antallet af biler i byen og derved sikre mere plads til cyklisterne og håndværksmestrene, er det relativt nemt. Følgende fire indsatser sikrer mindre privatbilisme, mere plads til cyklisterne og et bedre miljø:

For det første skal der politisk mod til.

For det andet skal vi have sat prisen på at benytte den offentlige transport markant ned. De fleste undersøgelser viser, at det er den eneste måde, hvorpå man kan flytte folk fra bilerne til den offentlige transport. Fordelen ved dette er: Mindre trafik, bedre miljø, mindre støj, færre lange køer og mindre spildtid.

For det tredje skal vi anlægge flere supercykelstier, så cyklisterne kan komme sikkert, hurtigt og nemt omkring. Dette vil også kunne trække folk fra bilen over på den tohjulede. Igen er der flere fordele: Mindre forurening, bedre sundhed, mindre støj osv.

Sidst, men ikke mindst, skal det være muligt at parkere sin bil i udkanten af København og tage en letbane eller en metro ind til byen. Igen er fordelene markante og meget lig de tidligere nævnte.