Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Rød blok narrer det indfødte Underdanmark

Indvandringen fra ikke-vestlige lande er den absolut største kilde til vore dages danske ulighed. Alligevel jubler rød blok, for den tilvandrede underklasse stemmer massivt rødt, mener Michael Thestrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix

Rød blok narrer det indfødte Underdanmark

Ifølge Danmarks Statistik, WHO Europe og Rockwoolfonden er den ikke-vestlige befolkningsgruppe signifikant underuddannet, underbeskæftiget, overkriminel, oversygelig og med høj andel af relativt fattige. Det er samtidig en stor belastning for det indfødte Underdanmark som hverken har råd til privathospitaler, privatskoler eller bolig uden for ghettoerne.

Derfor er indvandringen fra ikke-vestlige lande den absolut største kilde til vore dages danske ulighed. Alligevel jubler rød blok, for den tilvandrede underklasse stemmer massivt rødt og er samtidig flittige velfærdsklienter som holder røde offentligt ansatte kernevælgere velbeskæftiget – alt sammen på det gamle Underdanmarks bekostning.

Men rød blok ikke kan vinde valget uden de fattigste danskeres stemmer. Derfor har Mette Frederiksen (S) og den røde fagbevægelse sammen kørt en kostbar medlemsbetalt annoncekampagne i månedsvis, der udelukkende fokuserer på indignationen ved ulighed, mens ulighedens masseindvandrede hovedårsag energisk fejes ind under gulvtæppet.

Michael Thestrup, Brønshøj

Undervisningsministeriet har sproglige udfordringer

Ved dette års afgangsprøve (8. maj) i dansk læsning og retskrivning for 9. klasse kunne man konstatere, at Undervisningsministeriet ikke behersker det danske sprog. Af ministeriets udsendte tekst til prøvens diktat finder man formuleringen: »Dem, der gerne vil have indflydelse på, hvad vi danskere vælger at se i fjernsynet, er derfor gået i tænkeboks.«

Jeg anbefaler, at Undervisningsministeriet tager en tur med tog og bus til Bogense, hvor Dansk Sprognævn kan belære ministeriet om, hvordan man anvender personlige pronomener, så vi til afgangsprøver fremover undgår formuleringer som: »Dem er derfor gået i tænkeboks.«

Per Tidemand, lærer, Ganløse Skole

E-avisen

Jeg læser hver morgen Berlingske, og abonnerer på e-avisen. Meget praktisk, da man så altid har avisen med sig, også når man befinder sig udenfor landets grænser.

Da jeg her til morgen læste Nilab Ronas kommentar »Pakker man folk ind i vat, mister de det personlige initiativ«

konstaterede jeg  igen, igen (som flittig bruger af de sociale medier), at jeg i den grad mangler en »synes godt om-knap« i e-avisen. Blot et forslag til videreudvikling af platformen.

Danmark bliver et rigere land ved indvandrere som Nilab og hendes kloge familie, og dem er der heldigvis mange af.

Anna Dawids, København

Velfærd, velfærd og atter velfærd

Kære Socialdemokrati

Nu er vi der igen. Velfærd, velfærd og atter velfærd. Hvornår begynder man at se til det private, der slider og slæber for velfærdsstaten?

Man hører aldrig noget fra de private sygehuse eller private klinikker om, at de stresser af sted. Når man er på private klinikker, (sygehuse) foregår det stille og roligt. Ingen løber på gangene, det er en oplevelse hver gang.

Jeg var indlagt i Østrig i en uge, og tingene var bare stille og rolige. Perfekt rengøring, ingen beskidte hjørner, dejlig atmosfære og man bliver kompetent behandlet.

Mon vi er ved at udvikle en kultur, hvor brok og velfærd er det eneste, vi kan tale om.

Unge får S.U. Vi har valgmuligheder på sygehuse, fri skolegang, kontanthjælp, huslejetilskud, ældrecheck, varmehjælp, lægebesøg, (så tit du lyster).

Vi har ondt af skole- og gymnasielærere, pædagoger, sygeplejersker og læger.

Er vi blevet en nation, der kun vil ha’ og har glemt, at vi får løn for at gå på arbejde? Og dybest set kan man bare lade være, hvis alting er så forfærdeligt og uudholdeligt.

Hvordan mon man fik det til at hænge sammen, inden velfærdsstaten blev vores store beskytter?

Bente Hartvig, Brønshøj

Ågerpriser

Scandlines prøver atter at stikke en kæp i hjulet for at forhindre bygningen af Femern-forbindelsen. Hvis det lykkes med klagen til tyske myndigheder, bliver projektet forsinket, og rederiet kan fortsat opretholde sine umanerligt høje priser på færgeoverfarten til Femern fra Rødby, kun til glæde for ejerne - tre kapitalfonde.

Åger er åbenbart almindeligt accepteret i vort land. Snart kan det måske blive nødvendigt at optage et Quicklån for at få penge til færgebilletten.

Så er man også sikker på at blive tørret i både hoved og bag. En desværre hyppig cocktail af umoral og begærlighed.

Bent Møller, Sakskøbing