Rejsekortet

Er det rimeligt, at man får opkrævet afgifter for at glemme at checke ind og ud og ind og ud, på grund af interne afregningsregler, man ikke kan blive enige om?

Læs mere
Fold sammen

Da jeg blev pensionist, anskaffede jeg mig et Rejsekort. Det lød som en enkel måde at betale sine rejser på. Klik ind og klik ud!

Jeg blev forundret over, i min naivitet, at alt hvad der hed pensionist-rabatter ikke fandtes i forbindelse med Rejsekortet. Stor var min forundring, da jeg skulle rejse til Nykøbing Falster fra København og fandt ud af, at rejsen kunne gøres meget billigere ved separat køb af rejsen. Men jeg gør ikke vrøvl over småting. Der var halv pris i forhold til Rejsekortets pris.

Endnu større var min forundring, da jeg senere fik en afgift for ikke at checke ind ved hvert skift fra bus til Metro og fra Metro til S-tog og fra S-tog til Kystbane-tog til Helsingør. Jeg troede, desværre fejlagtigt, at man skulle checke ind ved første transportmiddel og checke ud ved endestationen.

Jeg har stadig min introduktionsskrivelse fra »Rejsekortet« i forbindelse med min erhvervelse af Rejsekortet og der nævnes intet om disse ting.

Jeg har nu forstået, at denne checken ind og ud og ind og ud skyldes, at Arriva, Movia, DSB og alle de andre aktører i nærtrafikken i Hovedstadsregionen ikke kan tale sammen om takster mm., derfor skal vi checke ind og ud i en uendelighed, så disse aktører er i stand til at afregne indbyrdes. Det er ikke rimeligt, at vi skal bøde for deres uenighed.

Kære trafikminister. Er det rimeligt, at jeg skal opkræves afgifter for at glemme at checke ind og ud og ind og ud, på grund af interne afregningsregler, man ikke kan blive enige om, og som du som trafikminister i sidste ende er ansvarlig for? Fortæl mig på et eller andet tidspunkt, hvis du har tid og gider bekymre dig om mit andragende, hvem der sidder for enden af bordet i denne sag? Det er vel ikke dig? Fortæl mig også lige, om du synes, vi bliver behandlet ordentligt i denne sammenhæng?