Ramaskriget, der udeblev

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

De voldsomme propalæstinensiske demonstrationer rundt omkring i Europa i kølvandet på konflikten mellem Israel og den islamiske terrororganisation Hamas i Gaza er ildevarslende for Europas jøder. Der har været angreb på synagoger i både Paris og Berlin og propalæstinensiske demonstrationer med slagordene »dræb jøderne« og Allahu Akbar.

Forleden deltog jeg i et fredsmøde på Christiansborg Slotsplads arrangeret af Dansk Zionistforbund og Frit Iran, hvor der blev talt for forsoning og en tostatsløsning. Fredsmødet blev opløst halvvejs gennem talerækken af voldelige arabisk udseende Hamas-sympatisører, der svingede med terrorflag, råbte aggressive slagord og angreb den fredelige forsamling med sten. Politiet evakuerede deltagerne til slotsgården, og vi blev i politibusser kørt til et sikkert sted i København.

Hvorfor udebliver ramaskriget i massemedierne og blandt vore folkevalgte politikere, når ytrings- og forsamlingsfriheden bliver voldeligt angrebet, endda lige foran demokratiets højborg?

Er medierne og politikerne bange for at kritisere og rapportere om disse udemokratiske, voldelige Hamas-sympatisører, siden de vælger tavsheden? Skal disse jødehadske råb virkelig igen lyde i Europas gader, mens de etablerede medier vender det blinde øje til det eskalerende jødehad? For det var ikke antiisraelske slagord, men jødehadske råb, der gjaldede i de københavnske gader forleden.