Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Politikernes magiske pengetræer

Lars Løkke Rasmussen deler gavmidt ud af skattekronerne. Lidt for gavmildt, mener Benny Haugshøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

I denne søde juletid…nåh nej, det er jo et halvt årstid for tidligt. Til gengæld er der (jule)gaver i form af valgløfter fra de forskellige partier i denne tid, som man kan lune sig med.

Lars Løkke er klar med 69 mia. kr. til velfærd, som egentlig er en kopi af Socialdemokraternes velfærdsforslag. Han skal være glad for, at han ikke er kommet forbi tolderne i Københavns Lufthavn med den kopivare, for så var den blevet konfiskeret. Så ikke noget med at snyde – jeg foretrækker originalen og glæder mig så til at tage fra alle de hylder, hvor gaverne ligger og venter på mig.

Søren Pape og Anders Samuelsen er ude med skattelettelser. Strålende er det, jeg er bare i tvivl, om jeg skal fyre dem af på et par rejser ud i den store verden – et krydstogt i det Caribiske Hav lokker gevaldigt – eller sætte dem ind på bankkontoen eller aktionærkontoen. Det er sørme ikke nemt at få så mange penge.

Og endelig er Dansk Folkeparti ude med, at alle på 80 år og derover skal have ret til en plejehjemsplads. Det glæder både min kone og jeg os til, som begge er fra det årti (1940erne), hvor der blev født rekordmange børn. Vi forventer en fin, to-værelses bolig til en billig penge, mad serveret tre gange om dagen med formiddags/eftermiddags/aftenkaffen indimellem, samt rengøring og tøjvask inklusive, foruden – forventer vi – glade og stressfrie ansatte omkring os. Og skulle det komme til at knibe med bentøjet, så kan vi sikkert også få en sum penge til at køre ud til lufthavnen, hvor vi lige tager på et seks måneders ophold i Sydens sol – det er jo så koldt hjemme i Danmark om vinteren.

Og så er der det der lidt kedelige med pengene. Det bliver ikke noget problem. Der er jo råderummet, hvor man lægger det ene års råderum oven på det andet og det tredje og det fjerde osv. (samme metode som Lars Løkke kommer frem til med sine 69 mia. kr.) Her har Lars Løkke set lyset, nemlig dette vidunderlige økonomiske fatamorgana, hvor pengetræerne gror hurtigere, end man kan nå at bruge de håndplukkede pengesedler.

Benny Haugshøj, København