Politikerne løber sygehusene over ende

»Vi har på det seneste set, hvordan sygehusene i Region Hovedstaden har været presset under at skulle implementere Sundhedsplatformen.« Moelfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politikere skal lære respekt og ydmyghed over for de fagfolk som skal føre deres tanker ud i livet. Fra Christiansborg har man fået den verdensfjerne idé, at vores ansatte på sygehusene skal løbe to procent hurtigere om året. Det ville klæde de politikere at vise forståelse for de fagfolk, som fortæller, at de ikke får længere ben af flere krav.

Vi har på det seneste set, hvordan sygehusene i Region Hovedstaden har været presset under at skulle implementere Sundhedsplatformen. Det er i sig selv et fint system, men det har vist sig at være svært at få op at køre. Det har ført til, at man i regionen har diagnosticeret langt færre med kræft.

Hvis det ikke er et råb til vores politikere om, at vores sygehuse er for presset, ved jeg, ikke hvad dét skulle være. Vi er nødt til at kigge på de overordnede rammer. Det er helt forståeligt, at man som politiker ikke ved alt, men så må man gå til opgaven med ydmyghed og respekt for hverdagens eksperter, der knokler på sygehusene. Som regionsrådskandidat kender jeg godt til, at man skal forholde sig til mange politikområder, og jeg har fået spørgsmålet: »Hvad ved du egentlig om sygehuse?«Jeg må indrømme at jeg ikke ved meget – det er forskellen på mig og de politikere, som hovedløst presser vores offentligt ansatte. For jeg er klar til at lytte, når Dansk Sygeplejeråd fortæller, hvor presset de ansatte er.

Jeg oplever, at hvis man som politiker spørger eksperter, så er de villige til at bidrage med faglige perspektiver. Desværre hører jeg også fra mange organisationer og fagpersoner, at det er sjældent, at politikere lytter. Det kræves bare, at personalet skal løbe hurtigere. Jeg synes, at vores politikere skylder at tage ansvar for deres beslutninger, og at de skal lære respekt for de fagfolk, som skal føre deres tanker ud i livet.