Politikere har godt af kritik

Uffe Ellemann-Jensen mener 24/2 her i Berlingske, at de, der kritiserer politikerne, selv skulle melde sig ind i et politisk parti. Det ville svare til, at jeg ikke måtte kritisere de mange uduelige håndværkere, jeg har mødt det sidste 1,5 år, og at jeg følgelig skulle tage en vvs-uddannelse, tømreruddannelse, elektrikeruddannelse osv., hvilket jeg ikke engang må ifølge den nye uddannelseslov.

Som iagttager af den politiske debat er det ikke svært at se, hvor man skal lægge sin tillid, og det er ikke på politikernes skuldre. Hvis de mest højtråbende kritikere med deres store viden om diverse områder meldte sig ind i et politisk parti, ville denne viden højst sandsynligt forsvinde i intern fnidder og politiske mærkesager. Det er måske det, Ellemann-Jensen ønsker. Man skulle jo tro, at politikerne ville være glade for ikke-partipolitisk kritik, for det kunne de måske lære noget af, men den typiske respons er enten tavshed eller afvisning.

Nogle år har jeg stemt blankt af ren frustration, men den kritik kan politikerne heller ikke lide, for de har sørget for, at blanke stemmer bare indgår procentvis i de øvrige stemmeafgivelser, så den kritik forstummer.

På grund af samme frustration har jeg gennem årene også stemt på flere forskellige partier i Folketinget, men når valget er overstået, har de som regel til hensigt at gøre noget andet end det, de sagde, de ville. Jeg er desværre en ordholdende og ærlig mand, så jeg ville ikke holde længe i det politiske liv.